Compromís per Alboraia durant la legislatura 2015-19 ha proposat potenciar la cultura i la llengua pròpia. Al respecte des de la coalició indiquen “durant la legislatura hem fet diferents propostes per a potenciar la cultura alboraiera. De la mateixa forma que es fa ja amb els artistes plàstics amb la campanya de promoció anual, s’ha de fer el mateix amb els artistes musicals del poble que han de tindre un espai en les festes municipals i en altres espais municipals. Al principi de la legislatura vam proposar que se celebrarà la festa Estellés. Quan venen el pressupost demanem que es recupere el projecte del voluntariat lingüístic. Quan les propostes no han sigut tingudes en compte, hem organitzat activitats com a Compromís per a demostrar que sí que es podia fer”.

Compromís per Alboraia durant la legislatura ha celebrat i organitzat la festa Estellés per a recordar a un dels poetes valencians més importants. Els escriptors locals també han tingut el seu espai amb presentacions de llibres, com les d’Enric Climent i Cristòfor Martí Adell.

Compromís per Alboraia, aprofitant el 150 aniversari del naixement de Vicente Blasco Ibáñez, va proposar la redacció d’una ruta de “La Barraca” a Alboraia. L’itinerari seria un al·licient cultural però també turístic per al municipi de l’Horta Nord que apareix en diferents passatges de l’obra. (Links a notícia en la web i en premsa).

Els llibres amb temàtica feminista també han tingut el seu espai en la programació cultural i oberta a tot el públic de Compromís per Alboraia. Anna Oliver va presentar el seu llibre “Parlem d’amor. Tu tries”, i Sandra Capsir i Maria Viu van presentar el seu llibre “Dones valencianes que han fet història”.

Ja al final de la legislatura 2015-19, Compromís per Alboraia va organitzar la “Caminada per l’Alboraia moderna i contemporània” amb l’estudiós de la història local Enric Climent.