Gloria Luzzy Galan, estudianta de segon de Belles Arts a la Universitat Politècnica de València, ha il·lustrat el calendari de butxaca de Compromís Alboraia per a l’any 2013. Es tracta d’una làmina que relaciona els veïns i veïnes d’Alboraia amb la celebració, el pròxim any 2013, dels 775 anys de la primera referència escrit a Alboraia, l’any 1238, en el Llibre del Repartiment de Jaume I. “La història no es troba únicament en monuments o en aspectes materials, ni tan sols en els llibres, sinó que els propis veïns són la història d’Alboraia al llarg de 775 anys”, ha destacat aquesta veïna d’Alboraia de 19 anys.

Per això Luzzy ha intentat que la seua il·lustració tinga un caire “més humà i familiar, en la qual es representa un xiquet del poble que li pregunta al seu iaio sobre la història d’Alboraia”. “La meua obra sempre gira al voltant de la figura humana, i pense que calia humanitzar la composició per a il·lustrar un fet tan distant com una història que no has viscut i que està llunyana en el temps, però que en realitat forma tan part de tu com el present”, diu l’artista.

Fins al moment, la trajectòria professional de la jove d’Alboraia ha estat abocada més a la pintura mural que a la il·lustració. Entre d’altres, ha pintat el decorat de la Zarzuela Agua Azucarillos y Aguardiente, que, amb excel·lent èxit de participació i de públic, va interpretar la Societat Musical d’Alboraia en juliol passat a l’Auditori Municipal. També ha fet algunes composicions en murals, en cases particulars i la portada d’un disc. Glòria Luzzy és clarinet de la banda de música de la Societat Musical d’Alboraia, i en l’Orquesta de Corda toca el violí.

Sisé calendari de butxaca

L’any 2013 serà el sisé any en què el Bloc d’Alboraia primer, i ara Compromís, fa el seu calendari de butxaca. Els anteriors dissenys han sigut de Pepa Ferrer, Jordi Bayarri, Gyöngyvér Székács, Albert Gómez i Andrés Tamarit els anys 2008, 2009, 2010, 2011 i 2012. Totes i tots són veïns d’Alboraia. La portaveu de Compromís en l’Ajuntament d’Alboraia, regidora de Cultura i Festes i segona tinent d’alcalde, Àngels Belloch, ha destacat que amb aquesta actuació es pretén difondre el treball dels joves artistes d’Alboraia i que la seua creació il·lustre un element tan útil per als ciutadans com un calendari de butxaca.

El calendari es pot demanar gratuïtament per correu electrònic a l’adreça [email protected] També es pot demanar debades als militants, simpatitzants o replegar en les reunions de Compromís Alboraia que tenen lloc cada dimecres a partir de les 19 hores en la seu del carrer Ramon i Cajal (enfront del Mercat).