El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella, ha anunciat que el seu grup parlamentari

va a presentar una sèrie d’iniciatives en Les Corts per a inquirir a la Consellera d’Educació, Maria José Català, sobre les retallades en transport escolar que s’han establit per a este curs.

Per a Pañella “al complicat inici de curs escolar que demà comença amb l’augment del ràtio d’alumnes, la disminució de professors, el gran nombre de xiquets i xiquetes que encara estudiaran en barracons o la reducció de les beques de menjador, es sumen ara les retallades en el servei de transport escolar”.

“Segons hem pogut conéixer des de Compromís la Conselleria d’Educació ha modificat els criteris per a oferir transport escolar i hui, un dia abans de què comence el curs escolar hi ha poblacions que encara no saben si este curs contaran amb este servici”.

“És el cas –ha afegit Pañella- d’Alboraia on encara Educació no els ha confirmat, per esta modificació de criteris, si per al curs que demà comença van a comptar amb el servei de transport escolar del que disposen des de fa anys”.

Per al diputat de Compromís “que Alboraia es quedara finalment sense transport escolar seria un fet gravíssim ja que és una localitat que compta amb nuclis poblacionals separats i les vies que els uneixen no compten amb les condicions suficients per a què els alumnes transiten amb seguretat per, entre altres circumstàncies, l’absència de voreres”.