La nostra postura és que la realització de bous ha de fer-se fora del Centre Històric i de qualsevol zona habitada del municipi. Ho dúiem en el programa electoral amb que ens presentàrem en 2011, i així ho saben els veïns i veïnes. Tant els que ens votaren com aquells que no. En moltes reunions amb persones de diferents parts del poble se’ns va traslladar que la realització de bous al carrer és un problema. A més, hi ha altres raons per al canvi d’ubicació. Els bous impedeixen la lliure circulació; hi ha dificultat de què un animal salvatge siga tancat quan és necessari per una emergència. La fisonomia actual del centre històric (bol·lards; cossiols que poden ser perillosos per a les persones i els animals, carrers acabats d’urbanitzar) també fan recomanable un recorregut fora de qualsevol zona habitada. Entre molts altres motius.

Per què s’han realitzat bous en el centre històric (2011) estan nosaltres en l’equip de govern i en la regidoria de festes? Perquè tots els partits de l’equip de govern, excepte Bloc-Compromís; més l’únic de l’oposició (PP), han defensat eixa posició. Eixe és el motiu que ha fet impossible el canvi d’ubicació dels bous.

Hem prohibit els bous en 2012? No. Allò pel que estem treballant és perquè els bous vagen a l’esplanada del cementeri o al polígon industrial. És a dir, zones no habitades. A més, hi ha informes tècnics que indiquen que el recorregut proposat per les penyes taurines a finals de juliol no era idoni per a la celebració de bous al carrer.

Reiterem. Defensem el dret de les persones a la llibertat de moviment, la seguretat, la salut i la integritat.