Els tres regidors de Bloc-Independents: Coalició Compromís Alboraia. D’esquerra a dreta: Àngels Belloch, Francesc Pastor i Mábel Redondo.

Àngels Belloch: “El PP va crear el deute, i ara els veïns i veïnes han de patir les conseqüències d’una nefasta gestió”

La portaveu de Compromís en l’Ajuntament d’Alboraia, Àngels Belloch, i regidora de l’equip de Govern delegada de Cultura, Joventut i Festes, ha denunciat que “per culpa del PP, els veïns i veïnes d’Alboraia van a tindre menys serveis” els pròxims anys. Els tres regidors de Compromís -Francesc Pastor i Mábel Redondo, a més de Belloch- estan “escandalitzats per la mala gestió dels recursos públics que va fer l’equip de govern que va encapçalar Manuel Álvaro la passada legislatura i que es va caracteritzar per gastar sense parar i no pagar a ningú”.

Belloch ha destacat l’aparició de factures sense pagar, un deute galopant, i el més greu, proveïdors que estan demanant per la via judicial allò que se’ls deu, i han guanyat. Les conseqüències podrien ser multes coercitives a l’Ajuntament d’Alboraia, o inclús responsabilitats penals cas de no pagar. “El PP va crear el deute, i ara els veïns i veïnes han de patir les conseqüències d’una nefasta gestió”, ha dit Belloch.

Durant la última setmana s’ha fet públics alguns d’aquets deutes per sentència judicial, com ara un per valor de 1.666.031,50 euros, aproximadament; i un altre, que li costarà a l’ajuntament 435.201, 84 euros, més costes judicials, els dos amb sentència ferma. També hi ha la reclamació d’una entitat per valor de 659.645,27 euros de deute i els interessos de demora derivats (111.000 euros); o la reclamació judicial d’una empresa constructora que vol cobrar els 184.319,37 euros per la construcció d’unes obres annexes al Poliesportiu municipal al nucli d’Alboraia. Una cinquena empresa ha demanat via judicial els 183.737,85 euros que li deu l’Ajuntament d’Alboraia pel servei de neteja i manteniment de les zones ajardinades de Patacona.

“La suma d’aquests impagaments, i inversions ruïnoses durant la passada legislatura, podria obligar a vendre part del patrimoni municipal per a poder pagar”, diu Belloch. Al mateix temps, la portaveu de Compromís destaca els esforços de contenció de la despesa que s’està fent per tal de mantindre els serveis que actualment presta l’Ajuntament. No obstant, la falta de recursos, el pagament d’imprevistos com les sentències, i aquelles despeses que ja va comprometre el PP durant els anys que ha governat, “està obligant a posposar la posada en marxa de nous servicis i propostes que per exemple Bloc-Independents: Coalició Compromís Alboraia portava al seu programa electoral de govern”.

“Ens agradaria que els veïns i veïnes que han votat al Partit Popular i coneixen la seua gestió, demanaren explicacions als regidors que durant els últims 12 anys han gestionat l’Ajuntament”. “Molta gent està patint ara les conseqüències d’una gestió irresponsable i roí que hauran de pagar els nostres nets”, ha dit Belloch.