pacobmp.jpgL’assamblea del Bloc d’Alboraia ha decidit denunciar en els tribunals el conveni urbanístic signat entre l’Ajuntament d’Alboraia i dos empreses mercantils per al trasllat del centre comercial Alcampo a l’horta de Vera. Aquest acord va ser pres amb els vots del PP i l’abstenció d’UV en un Ple, mentre que la resta de partits votaren en contra.

 
L’operació urbanística inclou, entre d’altres, una clàusula de 100 milions d’euros, continguda en l’escrit signat davant notari entre l’alcalde i els representants de l’empresa Alcampo i publicat al BOE. Els termes de l’acord són que l’ajuntament es compromet amb l’empresa del centre comercial a requalificar de rústic a terciari (urbanitzable) els terrenys de l’horta de Vera on el PP preveu que se situe en el futur  el centre comercial. En total, una actuació que en el cas de Saplaya afecta més de 70.000 metres quadrats, i en el de Vera uns 140.000.

 
L’operació urbanística és d’alt risc econòmic, entre d’altres coses per les penalitzacions que l’ajuntament hauria d’assumir cas de no poder realitzar-la (100 milions d’euros més les indemnitzacions per danys i perjudicis). El conveni, malgrat el volum de l’operació, no va ser dictaminat per la intervenció municipal abans de l’exposició pública del conveni per tal de què tant govern com oposició tinguérem un element més de valoració dels riscos econòmics. La justificació de l’alcalde per aprovar el projecte és el compliment d’una sentència de l’any 2002 que declara que a Saplaya hi ha més de 60.000 metres cúbics de vivendes fora d’ordenació (el que equival a dir que són més de 200 vivendes).

 
L’alcalde oblida que va ser el PP, l’any 1995, qui va aprovar la modificació 4 del Pla General que és la que va donar lloc, posteriorment, a aquesta sentència. I ara ho volen arreglar construint més, és la nostra crítica, des  del Bloc, quan hi ha altres fórmules per solucionar el conflicte. El Bloc l’any 1995 votà en contra d’aquesta actuació urbanística en la persona del seu regidor en eixe moment, Enric Climent, qui ja va advertir de les possibles conseqüències negatives en el futur d’Alboraia. D’altra banda, com ja es va informar el darrer Cresol, el Bloc també ha denunciat via judicial el pressupost municipal per a l’any 2007, per raons similars: l’alt risc econòmic de les operacions avalades per l’equip de govern del PP d’Alboraia.