mabel.jpgPer què t’has presentat en la candidatura del Bloc?
Tenia, no sé com dir-ho, una «inquietud social», vaig començar a anar als plenaris, vaig iniciar un blog a internet, i un dia em van convidar a la reunió setmanal que fa el col·lectiu. No sóc membre actiu del partit però m’han deixat participar, he estat anant a les reunions del BLOC des de ja fa temps, veig com treballa el BLOC cada setmana, veig les coses que els preocupen i com es prenen les decisions al col·lectiu i m’agrada. Sempre m’han escoltat les queixes i suggeriments. Valore molt el treball que el Bloc ha estat fent durant tota la legislatura, la regidora i el seu equip del col·lectiu han treballat de valent i jo ho he vist en estos dos anys que estic col·laborant amb ells. Per tot això, perquè crec que les coses es poden fer d’altra manera i perquè crec en el canvi.

Com valores la situació d’Alboraia?
Crec que se està fent una política de titulars als diaris, megaprojectes, publicitat, però quan «rasques» un poc, no hi ha contingut, és com una façana que amaga el que vertaderament hi ha.

Si el Bloc governara què farieu respecte al conveni del trasllat del centre comercial de Saplaya? Paralitzaria tot el que s’ha estat fent, i tornaria a començar de 0, i fent les coses com cal. Escoltaria els diversos col·lectius del poble, faria un estudi seriós de necessitats i possibles solucions.

Quines són les mancances més importants d’Alboraia ara?
Escoles, accessos adequats per a les persones amb mobilitat reduïda així com tots els serveis que aquest col·lectiu junt amb els nostres majors necessiten. Zones verdes i espais d’esplai per als xiquets i joves. Consens del model de poble que volem. I no per últim menys important una gestió transparent i eficaç.

Com veu vostè la gestió de l’ajuntament en la ultima legislatura?
Doncs han fet un pàrking que havien promès no fer, no han fet una escola que havien promet fer. Tres anys per fer l’avinguda Ausiàs March en nosequantes fases, diuen que soterraran les vies, però sols hi ha una pedra i un conveni econòmic perillòs per al poble, fan els col·lectors (no tot anava a ser roin) però sense cap planificació, tot ara per les eleccions i generant moltes més molèsties de les necessàries, és la Policia Local qui ha de atendre els veïns de Rei en Jaume perquè ni Álvaro ni Cabo els hi fan cas. Són tantes les coses roïnes que em costa recordar alguna de bona, que no dubte hi haurà. Per deformació professional em fixe en la desastrosa gestió informàtica d’aquest equip de govern, sols hem organitzat congressos Pandora, molta façana, però «rascant» eixe poquet que deia abans podem vore que ni tan sols tenim una pàgina web en funcionament, i ara ja no ès un luxe sinó una necessitat que les lleis ja imposen, no podem fugir, hem de pujar al tren de la gestió electrònica ja.

Quins creus que són els punts més importants del programa del Bloc per aquestes eleccions?
Crec que el més important i el que més falta hui per hui, es escoltar els veïns per fer un nou pla general de tots, consensuat i treballat, i amb un model de creixement realment sostenible, paraula desprestigiada pel mal ús, i que un poble que ha crescut en població i no en serveis és el que necessita. No es pot pretendre que arribar als 35.000 habitants és sostenible, igual que regenerar la plaja no és omplir-la de taulells.

L’equip de govern del PP ha intentat marcar l’agenda política del poble amb l’hipotètic soterrament de vies durant 4 anys, què opina voste sobre el tema?
Que un ajuntament no pot gastar 40 milions d’euros soterrant el seu termini, patrimoni, història i riquesa per tapar a una administració com la Generalitat que no té diners per a fer estos projectes, i que és a qui li correspon fer-los. I no valen arguments de solidaritat amb altres poblacions perquè son mentida, cal fer plans d’infraestructures seriosos i assumir les responsabilitats que ens pertoquen.

Quin és el model de poble que a voste li agradaria?
El que permeta que Alboraia no perda la seua identitat, el que permeta a tots els xiquets anar a escola al seu poble en bones condicions, el que respete el medi que ens envolta, el que siga consensuat per tots.