angelsbonainternet.jpgReproduïm l’article publicat pel Bloc en el Periòdic d’Alboraia, en l’espai destinat al nostre partit

Més informació: [email protected]

Els ciutadans i les ciutadanes estem convocats el pròxim 27 de maig a les eleccions municipals i autonòmiques. En elles decidirem les persones que ens han de representar en les institucions públiques els pròxims quatre anys. Al mateix temps, les persones que ens presentem com a elegibles ens sotmetrem al veredicte dels veïns i les veïnes: uns perquè ja estem a les institucions, uns altres perquè aspiren a entrar en elles.

El Bloc d’Alboraia finalitza la legislatura amb el convenciment que hem fet els deures que ens va encomanar el veïnat ara fa quasi quatre anys. Ens va atorgar més d’un 8% dels vots emesos i un regidor, i, donada la majoria absoluta del PP, ens ha tocat treballar des de l’oposició. Per això al llarg d’aquest temps hem estat llançant propostes i criticant aquelles actuacions promogudes per l’equip de govern que no ens semblaven bé. La persona que va encapçalar la candidatura, Francesc Navarro, ha treballat durant els tres primers anys de la legislatura com a regidor i en l’últim any les funcions de regidora les ha realitzat la persona que anava de número 2, Àngels Belloch.

El Bloc pensa que la legislatura que ara finalitza ha estat caracteritzada per la falta de diàleg entre equip de govern i oposició, i també per la imposició de grans projectes urbanístics per part de l’equip de govern del PP. Citem alguns: la requalificació dels terrenys on se situa Alcampo, la requalificació prevista de la partida de Vera, l’aprovació d’un concert previ que s’ha fet sense contar amb l’oposició, l’organització de l’Ajuntament com si fóra una empresa privada… Val a dir que nosaltres ens hem oposat a tots i hem plantejat alternatives.

El Bloc, com a partit que representa una part del veïnat d’Alboraia hem dit el que pensàvem al respecte, i hem actuat en conseqüència. Per exemple,  a finals d’abril hem denunciat als tribunals el pressupost aprovat l’any 2007 en l’Ajuntament d’Alboraia. Entenem que no només condicionarà les actuacions de la pròxima corporació, sinó que a més, entranya un risc econòmic per a l’ajuntament i s’ha fet amb la inclusió d’una sèrie de projectes en què l’equip de govern no ha contat amb els afectats.

El Bloc també se sent satisfet d’haver traslladat la veu de veïnes i veïns dels nuclis de Patacona, Port Saplaya i Alboraia a les institucions. Aquestes persones ens han demostrat que compten amb nosaltres i com a partit ens sentim satisfets d’aportar suggeriments per a millorar la gestió pública nascudes des de la societat. En aquest sentit, la corretja de transmissió per la que ens ha arribat la informació han sigut bé als regidors, als afiliats, als simpatitzants, o mitjançant el nostre correu electrònic o postal.

Ara venen les eleccions i les expectatives del Bloc són multiplicar la nostra representació en l’Ajuntament. Créixer per a treballar més encara, per gestionar  les actuacions públiques de l’ajuntament i aplicar els principis que impregnen tota actuació pública: igualtat, transparència i honestetat. I el col·lectiu del Bloc vol que eixa tasca no recaiga sobre un únic regidor, sinó sobre diversos. Per això hem presentat una candidatura preparada per a governar a Alboraia.