1caara3qd.jpg«Alboraya acogerá un congreso  sobre movilidad» vàrem llegir als diaris del poble. Verdaderament el nostre alcalde i el seu equip d’assessors, allibertas i regidors es mereixen anar a fer monòlegs a la televisió. Primer organitzen els congressos de «Pandora» sobre noves tecnologies a les institucions públiques, no estaria mal sinó fóra perquè la pàgina web de l’Ajuntament està desfasada, no permet fer cap tràmit per Internet i els milers d’euros que es gastaren en la tarja de l’AMIC no han valgut per a res: 120.000 eurets de res, la tarja mai ha funcionat i mai ningú la ha pogut usar.

Ara un altre sobre «mobilitat». El poble està colapsat per les obres i fa un congrés sobre mobilitat. Cal reconéixer que es burla de nosaltres com ningú. Però fem-ho amb dades de la seua gestió: llocs per a aparcar bicis en edificis públics igual a 0; quilòmetres de carril bici construïts igual a 0; millores en la circulació en el poble… si algú hi ha vist alguna per favor, que ho faça saber.

A alguns regidors més els valdria no emprar el cotxe i controlar que no s’ocupen les voreres impunement per les obres públiques o privades, que si cal ocupar una rampa d’una vorera que es faça una altra provisional, però clar, per a fer això cal anar a peu pel poble i no en cotxes. Com a balanç de quatre anys de govern és prou modest.
 

Si no ha millorat la mobilitat al poble per a vianants, bicicletes, transport públic i cotxes, no cal fer un congrés. El que cal és que vaja a algun a formar-se i informar-se, ell, els seus assessors, els alibertas i els regidors, que ens eixirà més barat, segur.

Però si vol fer humor amb els nostres diners, hi ha nous temes per a pròxims congressos: l’austeritat a les administracions municipals, com assolir l’equilibri pressupostari sense plusvàlues urbanístiques, o la protecció i millora de l’horta sostenible.

Els assistents saben que a Alboraia sempre tenen el cas pràctic del que no cal fer si es volen fer les coses bé. El més trist i denunciable és el cost d’estes vel·leïtats per a tots els alboraiers.