jardi-destrossat.jpgEns trobem davant d’un clar exemple de les prioritats del nostre govern municipal. Com podem veure a les fotografies adjuntes, es tracta de la imatge actual que podem trobar a l’encreuament del Carrer Mestre Serrano amb el Passeig Aragó. S’ha obert un nou accés als vehicles cap a la Ronda Est del nostre poble des del Carrer Mestre Serrano arrasant el jardí del Passeig Aragó i tallant el pas als vianants.
 

Fins ara, hi havia en aquest lloc un espai verd, un espai públic amb arbres per gaudir i passejar tranquil·lament per aquesta zona del poble. Doncs bé, sembla que com els arbres (en aquest cas, concretament, palmeres) no tenen dret a opinar, què millor que fer-les fora directament, sense cap tipus de mirament, per tal de deixar pas al tan conegut i socorregut asfalt. Qualsevol argument es vàlid per fer-ne un accés provisional (o definitiu, mai se sap amb aquest govern municipal) per al trànsit rodat.
 

Des del BLOC d’Alboraia no podem deixar de fer-nos moltes qüestions al respecte: No hi havia cap altra alternativa? Es a dir, el bescanvi d’asfalt i obres per palmeres i jardí, és inevitable? Es tracta d’una situació provisional? Com es passejaran ara les persones amb mobilitat reduïda per aquesta zona? Hi ha alguna mena de planificació de les obres en el nostre poble? Hi ha una programació de l’ordenació del territori i dels nostres carrers en quant al sentit de la circulació dels vehicles?
 

Des del BLOC d’Alboraia hem de denunciar, com en altres nombroses ocasions, que la improvisació, la manca de planificació i la irresponsabilitat es converteixen en trets propis de la gestió de l’Ajuntament d’Alboraia. Els ciutadans estem patint constantment exemples clars d’una despreocupació pel medi ambient, pels nostres espais verds i per una ordenació territorial coherent, sostenible i segura.
 

Ha arribat un moment en el qual és complicat trobar un veí del poble o un carrer que no patisca els inconvenients propis de les diferents obres existents per tot arreu, el caos circulatori conseqüent, la inseguretat ciutadana i la imatge trista de tindre tot el poble alçat. Ens preguntem si serà casualitat que totes aquestes obres s’estan fent al mateix temps o, pel contrari, hem de pensar que han arribat les presses per tal de maquillar la  gestió municipal, donat que s’apropa una data clau al calendari del Partit Popular: eleccions municipals al maig del 2007. La qüestió es ben senzilla de resoldre si reflexionem una miqueta.