bordillo-dega-sanfeliu.jpgÀngels Belloch i Aguilar, regidora i portaveu del Bloc Nacionalista Valencià de l’Ajuntament d’Alboraia,
 

EXPOSA
El seu malestar per l’existència de nombroses barreres arquitectòniques per a les persones amb mobilitat reduïda (persones que utilitzen cadires de rodes, altres que utilitzen crosses, persones d’edat avançada, etc.) i persones que traslladen a xiquets de curta edat en carrets de rodes. A continuació passe a enumerar uns dels problemes que es troben aquests veïns quan transiten pels carrers d’Alboraia (alguns exemples estan en un cd annex):

1.     Voreres que tenen irregularitats, clots o desnivells.
2.     Passos de zebra, l’accés dels quals no tenen el necessari rebaixament i en què no hi ha cap mesura que impedisca l’aparcament. En altres casos els passos de vianants estan invadits per contenidors del fem.
3.     He de senyalar que en alguns casos, la situació dels passos de zebra és doblement greu perquè estan en l’accés d’algun equipament/servei públic, per exemple les voreres d’accés als passos de zebra no estan rebaixades en les proximitats del C. P. Cervantes.
4.     Accessos a parcs públics, zones verdes i zones de joc de xiquets en què no hi ha rampa, és a dir hi ha un escaló que han de salvar les persones amb mobilitat reduïda.
5.     Ara passem a comentar un accés a un edifici municipal. En el cas del Centre Cívic de Canonge Julià hi ha 2 accessos, un d’ells sense rampa i l’altre amb rampa, però allò que ocorreix és que sembla que la rampa és perillosa. Hem pogut contrastar l’opinió amb persones que utilitzen cadira de rodes i manifesten que els dóna por pujar la rampa. Sembla que haver de fer un gir de 90 graus després de pujar la rampa no és allò més convenient, a més a més la porta d’accés és estreta i necessitaran que algú els obriga la porta. Els recomanaríem que consultaren a les diferents associacions de discapacitats d’Alboraia i que feren alguna demostració pràctica amb alguna persona amb cadira de rodes perquè valoren si la rampa tal com està és allò més idoni.
6.     Places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda que no tenen rampa en les seues proximitats
 

DEMANA
Que l’equip de govern pose les mesures per a la reducció i eliminació d’eixes barreres. A més a més volen indicar la importància de tenir en compte als veïns amb mobilitat reduïda a l’hora de planificar les obres, els recorreguts alternatius provocats per les obres i que se’ls garantisca que durant la realització de les obres podran circular sense impediments.