2.JPG1.JPG

L’alcalde d’Alboraia Manuel Alvaro ha manat enderrocar i s’ha enderrocat hui divendres 21 de juliol l’Escola rural de Santa Bárbera, construïda durant la II República i que va ser un important centre educatiu per als xiquets de l’Horta d’Alboraia durant varies dècades.
 

El Bloc d’Alboraia, mitjançant la regidora Ángels Belloch i Aguilar ha denunciat que “l’alcalde sabia que s’estava replegant firmes per a demanar la conservació de l’escola i l’ha enderrocada amb premeditació, de forma que així intentarà evitar el debat públic sobre si convé conservar l’estructura de l’edifici o no”. Evidentment, ara ja no es podrà conservar.
 

El Bloc, a més, lamenta “el mal gust” de l’alcalde, “perqué ha triat el divendres, un dia cara al cap de setmana quan molta gent se’n va fora del poble. Sembla com si volguera evitar el debat públic i les crítiques, buscant una data en què a penes queda gent al poble”.
 

El Bloc estava duent a terme una campanya de replega de signatures per a demanar la conservació de l’escola de Santa Bárbera, que a data de 21 de juliol ja duu més de 300 suports. Es demanava entre d’altres coses el manteniment de l’aspecte extern de l’edifici, encara que per dins es pogueren fer reformes per asegurar l’edifici, i que l’escola mantinguera un ús públic. Cal recordar que a hores d’ara l’escola estava buida.
 

Àngels Belloch, a més, considera contradictori que l’actual equip de govern haja presentant unes rutes turístiques per l’horta (anunciades als Mitjans de Comunicació) que inclouen les escoles i ara és curiós les hagen enderrocades. El Bloc defensa que aquest edifici tenia una gran potencialitat turística, i es podia combinar la seua situació en l’horta, la seua datació en la República i la conservació de la seua estética; amb la instal·lació d’algun servei municipal.