La coalició fa balanç de la legislatura que finalitza i avalua el seu treball en diferents camps

Des de Compromís les polítiques de joventut han sigut tan importants durant la legislatura 2015-19, que la primera moció que es va presentar va ser una en què demanava que la corporació local es comprometera a l’elaboració d’un pla de joventut (juliol de 2015). Paral·lelament a la moció es plantejava una amplia bateria de propostes. Una d’elles era tornar a posar en marxa el Consell local de joventut per a recollir les iniciatives i les inquietuds dels més joves. Entre les propostes també destacava posar en funcionament un punt d’infomració juvenil (el que hui és l’Espai Jove). Era molt important un Pla de primera ocupació gestionat entre la regidoria de joventut i la regidoria de desenvolupament econòmic i l’ADL.

Una de les reivindicacions veïnals ha sigut demanar espais públics i d’oci per a joves. Compromís en diferents ocasions ha fet propostes en aquest sentit, prioritzant una programació continuada al llarg de l’any per davant dels grans events, i on espais municipals pogueren ser aprofitats pels joves (escoles fora de l’horari laboral).

Compromís va proposar igualment continuar amb la formació/xarrades en les escoles sobre el tema dels problemes que pot plantejar l’ús de les xarxes. Des de Compromís senyalen “Però hem de ser positius i també plantejar xarrades i formació sobre les coses positives que poden aportar les xarxes (per exemple com poden ajudar en la cerca de treball o per a canalitzar iniciatives juvenils de diferents tipus o per projectes de micromecenatge)”.

Respecte als grafitis des de Compromís comenten la seua proposta “Grafitis: Aquesta qüestió té dos cares, d’una banda està les molèsties provocades (que també s’ha d’atendre) i d’altra està la qüestió de canalitzar les manifestacions artístiques de formes que no siguen molestes. S’haurien de buscar solucions com un conveni de parets o tallers de grafitis. Una possibilitat seria canalitzar el tema (eixes intervencions) amb convenis amb entitats que tenen experiència amb aquest tema, com per exemple les universitats de la ciutat de València. Siga com siga, es podria fer un concurs d’idees entre artistes del grafiti o de la pintura mural per a intervindre en determinats punts urbans. D’una banda s’evitaria la realització de grafitis incontrolats/no autoritzats; es podrien fer obres que tingueren relació amb els barris o amb el poble i que donaren una bona imatge. Per suposat s’hauria de tindre en compte als veïns perquè seiren els que tindrien l’obra en el seu barri o en la seua paret”.