Ahir dissabte dia 13 de juny va tindre lloc, a l’Auditori Municipal, l’acte de constitució del nou ple municipal de l’Ajuntament d’Alboraia per a la legislatura 2015-2019. Les tres regidores i els tres regidors de Compromís votaren a Àngels Belloch com a candidata a l’alcaldia. El candidat més votat -els cinc partits amb representació es votaren a si mateixos- va ser el del PSOE, Miguel Chavarria, proclamat alcalde. Aquestes són les paraules que va dirigir al públic Àngels Belloch, en representació de Compromís per Alboraia.

Pots llegir el text amb les paraules d’Àngels a continuació, en format .pdf: paraules compromis ple constitucio ajuntament 2015, i també el tens pegat.

Foto. D’esquerra a dreta: Agustí Hernàndez, Màbel Redondo, Àngels Belloch, Miquel Solís, Ramon Gimeno i Conxa Villena.

————-

Hola bon dia a tots i totes

Vull començar aquestes paraules del ple de constitució de l’Ajuntament d’Alboraia de la legislatura 2015-2019 felicitant, en nom de Compromís, al veïnat d’Alboraia pel canvi històric que s’ha produït al nostre poble.

També vull fer extensiva la felicitació als regidors i regidores de la corporació, en especial als cinc companys i companyes de Compromís, i a l’alcalde electe, Miguel Chavarría, així com al seu grup. Igualment felicitem als companys i companyes d’Esquerra Unida, que tornen al ple després de dues legislatures d’absència.

Des de Compromís també donem les gràcies als 3.061 veïns i veïnes d’Alboraia que han confiat en nosaltres i han fet possible que tinguem 6 regidors, tres dones i tres homes. Fa 4 anys, 1.340 persones confiaren en Compromís, ara hem aconseguit més que doblar el nombre de suports. Gràcies al veïnat d’Alboraia, hem sumat 3 regidores i regidors més als que ja teníem la passada legislatura.

Un suport històric per a nosaltres, i que significarà poder treballar per a Alboraia molt més que fins ara. Amb més recursos, amb l’experiència aconseguida els últims temps. Cal dir que Compromís és el grup que més vots ha crescut a Alboraia en les últimes eleccions locals respecte a 2011; però també en les eleccions a les Corts Valencianes. Per això, insistim, reiterar l’agraïment a Alboraia.

Pel motiu comentat, l’importantíssim suport obtingut, és pel qual Compromís ha votat a la seua candidata com a alcaldessa. Aquelles veïnes i veïns d’Alboraia que han dipositat la seua confiança en Compromís, 3.061, ho han fet perquè volien que Compromís no només governara, sinó que també tinguera l’alcaldia. Hem intentat arribar a un acord però no ha sigut possible

Hui comencem la legislatura 2015-19.

Una legislatura marcada per dos qüestions important que marquen un moment d’inflexió i de canvi de tendència a Alboraia. Les forces d’esquerres copen la majoria del plenari després de molts anys.

L’altra qüestió que marca la legislatura i que ja es va evidenciar en la legislatura anterior a Alboraia (2011-15) i que ara s’ha generalitzat en la majoria dels ajuntaments és que s’han acabat els temps de les majories absolutes. Haurem de fer un esforç entre tots i totes, i parlar malgrat les nostres diferències per a intentar arribar a acords que siguen beneficiosos per al nostre poble.

És una legislatura marcada pels reptes, amb un pla general d’ordenació urbana que haurà de respectar sí o sí un dels trets diferencials com a poble d’Alboraia com és l’horta i el treball per la millora de la precària situació econòmica municipal i que haura de ser un esforç durant anys de tots.

Una legislatura on farem especial incís en totes les persones, però especialment en aquelles que més malament ho estan passant com a conseqüència de la crisi. També haurem de fer incís en buscar fórmules per treballar en àrees com educació, benestar social, sostenibilitat, economia local, participació ciutadana i transparència. Hem de donar més veu als veïns i veïens dels nuclis urbans d’Alboraia, Patacona i Port Saplaya, i també als de l’Horta, per a què l’ajuntament siga l’ajuntament de tots.

Encarem la legislatura amb la volutant de col·laborar amb la governabilitat d’Alboraia. Recolzarem allò que considerem positiu per al nostre poble, sempre i quan siga coherent amb allò que els veïns i veïnes creguen oportú. I no dubtarem en exercicir d’oposició rigorosa si així creguem que cal.

És voluntat de Compromís per Alboraia fer valdre els 6 regidors i regidores que té a l’ajuntament, en representació dels més de 3.000 vots obtinguts, per a fer propostes que milloren la gestió municipal. En eixe sentit, durem al Ple i a l’ajuntament propostes pròpies i d’associacions, col·lectius i particulars d’Alboraia, que siguen bones per al conjunt del poble.

No puc oblidar les famílies dels regidors i regidores de Compromís que patiran la dedicació a l’ajuntament. I per suposat fer extensiu eixe record a tots els familiars dels regidors i regidores de la corporació.

Vull cloure les meues paraules recordant que Compromís per Alboraia se sent continuadora de totes aquelles persones que ens han precedit en este ple i que han lluitat per un poble millor. Nosaltres repleguem hui el seu testimoni per a continuar construint una Alboraia de futur que necessàriament serà millor, molt millor, que ho és hui. Una Alboraia, com hem dit en moltes ocassions, de les persones i per a les persones.

Treballem, ja, en eixa direcció.

Moltes gràcies i visca Alboraia