El representant de Compromís a l’empresa municipal EGUSA renuncia al càrrec de Vicepresident i Conseller Delegat després que el president (PSOE) fera valdre el seu vot de qualitat en contra del criteri de Compromís i amb el suport del PP.

Este darrer fet se suma a que el PSOE no ha estat tan decidit a l’hora d’actuar contra el pagament del soterrament del metro com ha vingut reclamant Compromís, que ha portat el tema fins a les Corts, ni a l’hora de la preparació d’un nou pressupost com li reclamen des de ja fa mesos, ni tampoc ho ha estat en aclarir les responsabilitats de l’ex-alcalde Manuel Àlvaro, qüestió que finalment està duent endavant Compromís en solitari vista la postura dels socialistes. Tots estos temes estan relacionats amb la gestió de l’empresa municipal i amb la seua viabilitat.

Respecte a la dimissió del representat de Compromís com a vicepresident d’EGUSA:

“No calia forçar esta situació. Estem a favor del pagament a l’equip tècnic que està treballant el PGOU però no de qualsevol forma. EGUSA està en una situació econòmica que no permet assumir actuacions com avançar un pagament de quasi 200.000€ sense que l’ajuntament tinga ni tant sols habilitat el crèdit necessari per a recolzar-lo.”

Estes diferencies de criteri i de model de gestió obliguen a Compromís a replantejar-se el seu paper al consistori.