L’escriptor Xavier Serra va presentar el passat 15 de novembre a Alboraia el seu darrer llibre de “Biografies parcials”, una visió amena, irònica i perspicaç de la història recent del País Valencià.

L’acte fou presentat pel regidor de Compromís, Francesc Pastor i va comptar amb la presència de l’editor Vicent Olmos, i les també regidores de Compromís Àngels Belloch i Màbel Redondo.

A través del relat de les peripècies individuals, són narrats alguns dels fets més rellevants esdevinguts en la literatura, les arts, la política i l’economia valencianes en les darreres dècades: la història de la revista Gorg, la gestació de la novel·la Crim de Germania, el negoci de la Gran Enciclopedia de la Región Valenciana, la renovació de l’ambient artístic, l’inici de la cooperativa Consum, la internacionalització del prestigi de la poesia d’Ausiàs March, la irrupció del «blaverisme», les aspiracions nacionalistes…

Xavier Serra (Sueca, 1967) escriu habitualment sobre temes relacionats amb la filosofia, la literatura i l’art en les revistes Afers, Caràcters, L’espill, Mirmanda o Quaderns de filosofia i ciència. Ha publicat en l’editorial Afers els llibres: Història social de la filosofia catalana i un volum anterior d’aquestes biografies titulat Biografies parcials. Els 70 al País Valencià, amb el qual encetava una sèrie de retrats literaris de personatges que han tingut una repercussió sobre l’economia, la política o la cultura del País Valencià en les darreres dècades.