Xavier Serra ens contarà el divendres 15 de novembre la història recent valenciana a través dels retrats de sis personatges amb ocupacions molt diverses (novel·lista,  erudit, pintor, medievalista, cooperativista o jurista).

El proper dia 15 de novembre presentarem el llibre “Biografies parcials” a càrrec del seu autor Xavier Serra i el seu editor Vicent Olmos (editorial Afers). La presentació (teniu l’esdeveniment a facebook posant ací) serà a la Casa del Conte Zanoguera d’Alboraia (plaça de la Constitució, 16), a les 19 hores.

El llibre, ofereix una visió amena, irònica i perspicaç de la història recent del País Valencià. Aquest primer volum aplega els retrats de sis personatges nascuts entre el 1940 i el 1950:

– El novel·lista Josep Lozano,
– L’erudit Francesc Pérez Moragón,
– El cooperativista Josep M. Soriano Bessó,
– El jurista Lluís Aguiló Lúcia,
– El medievalista anglès Robert Archer i
– El pintor Manuel Boix.

A través del relat de les peripècies individuals, són narrats alguns dels fets més rellevants esdevinguts en la literatura, les arts, la política i l’economia valencianes en les darreres dècades: la història de la revista Gorg, la gestació de la novel·la Crim de Germania, el negoci de la Gran Enciclopedia de la Región Valenciana, la renovació de l’ambient artístic, l’inici de la cooperativa Consum, la internacionalització del prestigi de la poesia d’Ausiàs March, la irrupció del «blaverisme», les aspiracions nacionalistes…

L’autor, Xavier Serra (Sueca, 1967) escriu habitualment sobre temes relacionats amb la filosofia, la literatura i l’art en les revistes Afers, Caràcters, L’espill, Mirmanda o Quaderns de filosofia i ciència. Ha publicat en l’editorial Afers els llibres: Història social de la filosofia catalana i un volum ante-rior d’aquestes biografies titulat Biografies parcials. Els 70 al País Valencià, amb el qual encetava una sèrie de retrats literaris de personatges que han tingut una repercussió sobre l’economia, la política o la cultura del País Valencià en les darreres dècades.