En opinió de la coalició nacionalista, la iniciativa ignora als veïns i continua sense donar-los la facultat de decidir sobre si els bous s’han de celebrar al centre històric.

Ahir, dijous 27 de desembre, es va celebrar un ple extraordinari a instàncies del PP per tractar la creació d’una comissió informativa especial d’assumptes taurins. Aquesta comissió no fa més que confirmar la manca de poder de decisió dels veïns respecte a la celebració dels bous al carrer al centre històric d’Alboraia.

La creació de la comissió informativa especial d’assumptes taurins s’ha aprovat amb els vots del PP i del PSOE. S’ha de recordar que PP, UPPA i CIALBO van aprovar el passat 29 de novembre, una moció que creava un consell taurí i que indicava que els bous al carrer s’havien de celebrar pel centre històric. En aquell moment Compromís va votar en contra de la moció, entre altres raons, perquè els veïns no participaven en la presa de decisions i només eren informats. A més a més, Compromís va votar en contra perquè aquella moció plantejava que els bous s’havien de fer en el centre històric independentment de l’opinió dels veïns.

La portaveu del grup municipal Compromís, Àngels Belloch ha recordat que:

“La celebració d’aquest ple sembla una innocentada encara que realment és un broma de mal gust del PP. Hi ha molts altres temes importants que tractar com per a perdre tant de temps amb els bous. Defensem el dret dels veïns a decidir, estem en contra de què s’ignore sistemàticament la veu dels veïns respecte a un tema que els afecta de manera tan directa. Aquesta no hauria de ser la legislatura dels bous, és la legislatura de la crisi i hauríem de treballar tots junts per a buscar solucions als problemes econòmics d’aquest poble”.

El regidor de Compromís, Francesc Pastor, manifesta:

“Considere inexplicable que en dos mesos s’haja aprovat una moció (ple de novembre, aprovada per PP, UPPA, CIALBO) atorgant privilegis a les penyes taurines, i ara una proposta d’acord per a crear una comissió informativa especial d’assumptes taurins (vots a favor del PP i del PSOE). Des de la Coalició Compromís sempre hem mantingut la mateixa posició sobre aquest tema i no l’hem anat canviant en funció d’interessos electorals”.

En opinió de la regidora Màbel Redondo:

“Tenim més de 20 milions a pagar per Marina Saplaya. Més de 20 milions a pagar de soterrament, més 25 milions en crèdit ICO, més de 40 milions en crèdits diversos… I ací estem parlant de bous. Consensuar? Responsabilitat? No entenc com poden presentar una moció en novembre i ara dir que açò és ridícul”.