Premis del Bloc al treball cultural per Alboraia concedits al Claustre de Professores i l’Associació d’Alumnes de l’Escola d’Adults, a Mercé Dolz i a Enric Climent

fotografia-grup-web.jpg

 

A Dolz (premi cultura) se li reconeix la seua aportació al món cultural i associatiu, a Climent (premi investigació) l’aportació al coneixement d’Alboraia; i a l’Associació d’Alumnes i el Claustre de Professores de l’Escola d’Adults (premi compromís) l’aportació per a formar un poble integrador i compromés amb el seu entorn

 

En l’acte també va haver la presentació de tres llibres: Encarna Sant-Celonni (‘Al cor, la quimereta’); Vicente Marco (‘Los que llegan por la noche’) i Ricard Ramon (‘La dansa de les margarides’) i la proposta de llibre de Cristòfor Martí i Agustí Hernàndez (‘Alboraia. Memòria Gràfica’)

 

Alboraia ha acollit dijous 10 de març la presentació de tres llibres i el lliurament dels 2ns Premis al treball cultural per Alboraia. L’acte, organitzat pel Bloc i presentat per Àngels Belloch (la regidora en l’Ajuntament) i per Francesc Pastor, secretari comarcal del Bloc de l’Horta Nord, va ser en el Teatre l’Agricola, a partir de les 19.10 hores. Els premis consisteixen en tres alfardons (un tipus de socarrat elaborat per l’artista local Conxa Gimeno) que reconeixen l’aportació de persones i/o entitats al manteniment de la identitat d’Alboraia com a poble.

Així, enguany els premis s’han concedit a Mercé Dolz Hurtado (‘Premi cultura’), pel seu compromís amb distintes associacions d’Alboraia, la pintura, poesia i ser una activista cultural hui als seus 85 anys. El ‘premi investigació’ se li ha concedit a l’investigador i curiós sobre la vida quotidiana d’Alboraia Enric Climent, que té un ingent treball sobre Alboraia pendent d’aparéixer a la llum pública. El ‘Premi compromís’ s’ha donat a l’Associació d’Alumnes i al Claustre de Professores de l’Escola d’Adults per la seua llarga trajectòria formant persones i pel seu compromís amb la igualtat amb els col·lectius menys afavorits o que han tingut menys oportunitats -dones, joves, estrangers i jubilats-.

En l’acte també es van presentar els llibres d’Encarna Sant-Celoni (Al cor, la quimereta); Vicente Marco (Los que llegan por la noche) i Ricard Ramon (La dansa de les margarides), a més de què Cristòfor Martí i Agustí Hernàndez presentaen el seu projecte de llibre sobre fotografia antiga Alboraia. Memòria Gràfica.

 

El Bloc d’Alboraia va posar en marxa la trobada d’escriptors per posar en contacte públic i creadors, i recolzar als segons, l’any 2009, amb notable participació d’escriptors i públic. Els premis al mèrit cultural són el modest reconeixement del Bloc a la tasca de moltes persones que han treballat i treballen pel nostre poble en molts fronts. Els premis al mèrit cultural l’any passat es van lliurar al cronista Miguel Senent, nombrat fill predilecte d’Alboraia este dilluns; i a l’actriu Remedios Ros. El premi compromís, a la Societat Musical, per la seua tasca de més de cent anys fent música, i pels actes organitzats amb motiu del Centenari.

Arxivat en: Joves, Noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *