alemany-bo.jpg

 

Alemany (Alboraia, 11/1/1925-7/2/2011) va ser una persona molt interessada en divulgar les costums i tradicions d’Alboraia, cronista de Setmana Santa i col·laborador de mitjans de comunicació

La regidora del Bloc d’Alboraia, Àngels Belloch, ha presentat una proposta al Ple, via moció, per tal que es debata declarar a Miguel Alemany Calasanz fill predilecte d’Alboraia. La moció del Bloc es va presenar per registre d’entrada la setmana passada i es tractarà en el Ple municipal del pròxim dilluns 28 de febrer.

Alemany (Alboraia, 11/1/1925-7/2/2011) va ser una persona molt interessada en divulgar les costums i tradicions d’Alboraia, cronista de Setmana Santa i col·laborador de mitjans de comunicació. Aquesta tasca el va convertir en un ‘dinamitzador cultural’ d’Alboraia, segons Belloch.

La moció destaca el seu paper en divulgar “durant molts anys i en companyia de persones com Remedios Ros les persones, famílies, fets i llocs més importants del nostre poble”. El Bloc d’Alboraia també destaca “una important tasca de divulgació de la Setmana Santa d’Alboraia des dels seus orígens, així com d’altres festes d’Alboraia” i “un important paper d’escriptor de dècimes a festers i festeres de distints tipus, és a dir, versador”.

Segons la proposta presentada pel Bloc, amb la declaració, Alemany uniria el seu llegat al de “persones que han fet importants aportacions a la cultura d’Alboraia en distints àmbits, com José Peris Aragó, Lleonard Giner, Miguel Senent o Francisco Ramos Rioja, entre d’altres”, pel que ”és de justícia que l’Ajuntament d’Alboraia reconega aquests mèrits”, diu Belloch. A la declaració de fill predilecte, s’acompanya la petició de dedicar a Miguel Alemany un carrer o avinguda d’Alboraia.