Els precs i preguntes per a la comissió de seguiment s’han de presentar per escrit abans del dia 5 de cada mes. Si algú vol fer-nos arribar qualsevol comentari té a la seua disposició el nostre correu electrònic bloc@blocalboraia.info . A continuació teniu les nostres propostes per a la comissió de maig.

La inclusió dels següents temes en l’ordre del dia de la pròxima Comissió de seguiment i control:

1.        Patacona
1.1.  Volem ens informen de la situació jurídica-administrativa-legal de la fàbrica que es va incendiar a la Patacona en maig de 2007. Preguntem això perquè la fàbrica està plena d’enderrocs i de brutícia i pot ser una font de problemes sanitàries. Una solució passaria per la desratització i per la neteja de la zona de la fàbrica (brutícia i enderrocs)

1.2.  Volem saber quina és la previsió de població escolar a Patacona que barallen els serveis municipals d’educació (sobretot amb la población que podria vindre amb la finalització de les construccions que estan en marxa) i quina és la capacitat màxima del centre escolar de Patacona de primària i de secundària amb les ratios que indica actualment la legislació

1.3.  Centre cívic Patacona: quan estarà a disposició de les associacions? Està sent utilitzat ja?

1.4.  ¿L’ajuntament té previst mesures per a millorar l’aparcament i la circulació en la Patacona? Prec: estudi pels serveis de trànsit de l’Ajuntament de la possibilitat de pintar en les zones de aparcament (siguen en bateria i en cordó) de línies orientatives per a intentar aprofitar millor l’aparcament.

1.5.  Volem saber la quantitat de contenidors de reciclatge que hi ha a Patacona, ¿per a l’equip de govern són suficients? ¿tenen previsions d’ampliar eixos equipaments?

1.6.  Prec: estudien bé la col·locació de l’edifici de Posta Sanitària i oficina de turisme que volen posar en la plaça General Basset en la Patacona perquè els veïns pensen li llevara espai i funcionalitat a la plaça.

2.        Benestar social
2.1. Ens agradaria saber per la quantitat de població, per la categoria del nostre municipi i per les seues característiques quins són els serveis/equipaments/personal de benestar social que tenim obligació de cumplir i quins estem cumplint actualment

2.2. Volem saber 2 coses sobre l’assistència a domicili. La primera és si s’han canviat els criteris/baremos per a decidir quins usuaris són subvencionats per l’Ajuntament i la segona si han pujat els preus últimament.
3. Intervenció. Volem saber com queda la situació després de la marxa de l’interventor, qui va a realitzar les funcions provisionalment.
4. Col·lectors del Polígon Industrial. En la comissió de seguiment de març vam preguntar sobre aquest tema i ens van dir que la primera fase estaria aproximadamente el 30 d’abril i la segona quan acabaren la primera. Volem saber en quin moment estan els treballs.
5. Fons Consell. Volem saber quins són els projectes que ha presentat l’equip de govern i quines propostes van presentar els diferents partits (còpia dels documents presentats per registre d’entrada)
6. Volem saber si els serveis tècnics de l’Ajuntament i l’equip de govern han estudiat el “Real Decreto-ley 5/2009, de 24 de abril, de medidas extraordinarias y urgentes para facilitar a las Entidades Locales el saneamiento de deudas pendientes de pago con empresas y autónomos” i volem saber quina és la planificació al respecte.
7. Prec: estudi de mobilitat i a més de pujar els preus de l’autobus, que l’empresa i l’ajuntament faça un estudi de mercat/d’usuaris de veure com podria millorar el servei i augmentar l’ús (possibilitat augment de la freqüència, desconeixement de la població de l’existència de l’autobus municipal, adaptar horaris usuaris)