Els veïns de vuit municipis,entre ells Alboraia, no poden rebre aquesta atenció sanitària perquè la conselleria no ha buscat un substitut
 

El secretari comarcal, Enric Carbonell, ha denunciat que el Centre de Salut d’Alboraia no ha cobert la baixa encara
 

El Bloc Nacionalista Valencià de l’Horta Nord, mitjançant el seu secretari comarcal, Enric Carbonell, ha denunciat que actualment hi ha 62.403 habitants sense atenció ginecològica pública en la comarca. Aquesta situació es perllonga desde fa ja quasi sis mesos i afecta als veïns dels municipis d’Alboraia, Albalat dels Sorells, Almàssera, Tavernes Blanques, Vinalesa, Foios, Meliana i Bonrepòs i Mirambell.
 

La situació s’ha produït perquè l’estiu passat es va produir la baixa de l’únic treballador que prestava aquest servici en el Centre de Salut d’Alboraia, i la conselleria de Sanitat encara no ha cobert la baixa amb un/a altre/a treballador/a. El centre d’Alboraia és el de referència per a la resta de pobles afectats.
 

De fet, segons ha denunciat Enric Carbonell, “la conselleria de Sanitat va anunciar que durant el mes de desembre es reiniciaria el servei, però aquesta situació encara no s’ha produït, després d’estar ja més de cinc mesos sense servei”.
 

El passat dilluns 28 de gener la plaça encara no s’havia cobert com va comprovar la regidora del Bloc a Alboraia, Àngels Belloch. Efectivament, els més de 60.000 veïns afectats des de fa més de mig any continuen sense assistència ginecològica pública. 
 

“És una vergonya que la Generalitat Valenciana despilfarre els diners dels valencians amb Terra Mítica o amb obres faraòniques, i per contra, desatenga els principals problemes que afecten la gent en el seu dia a dia”, ha dit el secretari comarcal del Bloc de l’Horta Nord, Enric Carbonell. “La salut és una de les prioritats en què la Generalitat hauria d’invertir més recursos”, ha destacat Carbonell, qui “no comprenc com una baixa així pot estar tants mesos sense cobrir amb un altre treballador”