L’AVE farà desaparéixer 144 fanecades d’horta productiva

 Fomento ignora que al costat d’aquest sòl hi ha vivint més de 2.000 persones en Patacona, i unes 1.600 en Saplaya

angelsannanoticies4.jpgLes conseqüències negatives del traçat de l’AVE projectat pel Ministeri de Foment a Alboraia és un dels temes que més preocupa al Bloc en l’actualitat perquè si aquest projecte va endavant, condicionarà el nostre futur com a poble d’una forma catastròfica. Per evitar-ho, el Bloc hem presentat al·legacions en què demanem que es paralitze aquest projecte i s’estudien alternatives al “Estudio Informativo de la Integración de la Alta Velocidad en la Ciudad de Valencia: Tramo II”, com es diu el projecte.  
 
Cal dir que el Bloc de l’Horta Nord va plantejar una alternativa en què el tren discorria per la zona de secà que hi ha paral·lela al By-pass, lluny d’Alboraia. No entenem com el Ministeri de Fomento pretén sacrificar unes 12 hectàrees d’horta productiva (144 fanecades, en total vora 120.000 metres d’horta) i no estudia altres emplaçaments més viables. Per a dur endavant aquest projecte es preveu expropiar un corredor de 8 metres, tal i com diu l’estudi informatiu, i el pressupost previst per a pagar és de poc més de sis milions d’euros: 6.116.184 euros.¿Com afectaria el traçat de l’AVE al nostre municipi si definitivament anara endavant?

Als metres d’horta que desapareixerien, hem d’afegir que està previst que el tren vaja totalment en superficie en una via paral·lela a l’actual de RENFE, per la part oest d’aquesta. En alguns trams de l’Horta Nord la nova via tindrà 10 metres d’altura. En el cas del nostre poble, la via incrementaria notablement la inundabilitat d’un terreny que ja és de per sí altament inundable i aïllaria més encara els nuclis urbans de Patacona, Saplaya i Alboraia. Parlant d’inundabilitat, el Ministeri preveu crear un nou pont (serà el quart en poc de tros) sobre el Barranc de Carraixet. En l’apartat que parla d’estructura territorial, Fomento usa com a justificació per a la creació d’un tercer mur a Patacona (junt a l’autovia i a la via de RENFE) que ja existeixen dos murs. És a dir, que segons Fomento, no té importància que al costat, a Patacona, hi haja una zona habitada. De fet, llegint l’estudi informatiu, sembla que en el terme d’Alboraia, com l’AVE discorreria en sol no urbanitzable agrícola, no tindrà impacte directe sobre el veïnat. Fomento ignora que al costat d’aquest sòl hi ha vivint més de 2.000 persones en Patacona, i unes 1.600 en Saplaya.
 Com a conseqüències més evidents per al paisatge, també hi haurà el talús que s’haurà de crear junt a Patacona per a superar el pont del camí del mar, i a continuació fer que l’AVE creue l’autovia. No sabem si les mesures previstes (pantalles acústiques) podrien minimitzar el soroll que patirem tots els veïns, però especialment els residents a Patacona. Esperem que el sr. alcalde i la resta de partits de l’Ajuntament d’Alboraia siguen conscients de la importància d’evitar que l’AVE destrosse Alboraia.

Arxivat en: Documents

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *