La regidora Àngels Belloch es va abstindre en la votació de les al·legacions de l’ajuntament
 angelspremsa1.JPG 
  “La resta de partits de la corporació no volgueren incloure una referència al traçat alternatiu del Politècnic en les al·legacions”

Aquest és el text de la intervenció de la regidora Àngels Belloch al Ple “Nosaltres no podem dir res en contra de les al·legacions que ha preparat l’ajuntament però tampoc les poden votar a favor. A més a més hem de dir que com sempre s’ha fet tot a correcuita. Si es vol consensuar s’ha de fer d’altra manera. Es fa una única comissió el dilluns i el text per escrit de les al·legacions el dimecres per aprovar-ho el dijous, crec que no són les formes.

Estàvem disposats a votar-les a favor si entre elles s’haguera inclós la reclamació/defensa del traçat alternatiu del Politècnic. Però altres partits han considerat que aquest assumpte no tenia cabuda en les al·legacions. Entenem que les al·legacions donen per fet que l’únic que podem fer és plantejar millores al traçat actual i donar-ho tot per perdut.

Ens abstindrem per coherència. El Bloc d’Alboraia i de l’Horta Nord està defensant l’alternativa del Politècnic que impediria la destrossa de l’AVE per l’horta. Aquesta alternativa pensem que defensa l’interés general perquè inclou una estació de l’AVE en l’aeroport com en altres països europeus i no afectaria l’horta més productiva i ben conservada de la comarca. Conseqüentment per a nosaltres les al·legacions haurien d’incloure aquest aspecte.

Considerem que no podem donar la batalla per perduda i que en qualsevol cas hem de defensar el traçat alternatiu en qualsevol oportunitat que tinguem. ¿O haurem d’esperar a tindré el tema més damunt encara per a dur-los als tribunals? Com ha decidit fa poc el plenari de Puçol i com fan altres pobles. Sí, nosaltres quan arribe l’ocasió votarem a favor de la via judicial, però pensem que ara també s’havia d’haver inclós en les al·legacions el tema del traçat alternatiu.

Tenim la consciència molt tranquil·la al votar ABSTENCIÓ perquè ja presentàrem les nostres al·legacions com a Bloc d’Alboraia en temps i en forma i estàvem a l’espera de veure que succeïa en la nostra corporació, hem vist que nosaltres no podiem estar totalment d’acord amb les al·legacions plantejades i ens abstenim.