Compromís per Alboraia recolza el pressupost de 2019 per a millorar les condicions del personal de l’Ajuntament

Compromís va recolzar el pressupost municipal de 2019 per responsabilitat amb el poble, l’ajuntament i el personal d’aquest. I això que es va mostrar molt crític amb el pressupost que plantejava el PSOE “No és el nostre pressupost, nosaltres possiblement ho hauríem plantejat d’altra forma. El PSOE du en pressupost prorrogat des de 2017, el pressupost hauria d’estar aprovat a finals de 2018 i s’han esperat justet ara abans d’eleccions, no ens pareix gens bé.

Nosaltres, des de Compromís per Alboraia, quan venen pressupost fem propostes per a millorar el poble i el PSOE mai parla clar de què accepta o no. Hem proposat en reiterades ocasions començar amb la dinàmica de participació ciutadana en el pressupost i no s’ha tingut en compte.

Tampoc l’equip de govern ha fet l’estudi de l’IBI per a veure la viabilitat de la seua baixada i que li vam demanar.

També volem recordar-los que quan es convoca una comissió han d’estar tots els documents i no ha sigut així. També recordar que els habilitats nacionals, en aquest cas intervenció, per llei tenen 10 dies per a elevar informe i 5 dies si es justifica la urgència, i en aquest cas no ha sigut així.”

Des de Compromís també feren un recordatori al PP “Volem recordar-li al PP que en el pressupost 2019, i com a herència de la seua gestió en passades legislatures, es preveu amortitzar 2.293.280,66 euros de préstecs a llarg termini de l’ajuntament amb uns interessos de 1.157.278,81 que fan un total de 3.450.559,47 euros. En el cas d’Egusa es preveu amortitzar 1.081.622’24 euros de préstecs amb uns interessos de 91.216’55 euros que fan un total de 1.172.838’79 euros.”

Des de Compromís manifesten “després del ple de març, el PSOE ha de tindre en compte que tenim criteri propi i que ens ha de parlar de tu a tu en qualsevol tema o negociació, i no minusvalorar-nos com han fet en massa ocasions durant aquesta legislatura.”

L’Ajuntament d’Alboraia va aprovar una sèrie de modificacions de la RPT (que estava condicionada a l’aprovació del pressupost 2019) en què s’incloïen una sèrie de millores per al personal de l’Ajuntament. Compromís va recolzar el pressupost 2019 perquè es pogueren dur endavant eixes modificacions. Moltes d’elles responen a exigències legals, com és el cas de la policia, el bibliotecari, l’arxivera, les treballadores de l’EPA que necessiten que els seus llocs s’homologuen després de molts anys i a més perquè es rep una important subvenció de la Conselleria d’Educació.. En altres casos, treballadores AMIC, s’intenta adequar les retribucions a les funcions. A més es creen dos places de subalterns-conserges per a les instal·lacions de la Ciutat de l’Esport. Per a Compromís eixes dos places de conserges són importants “perquè una reivindicació contínua nostra és que els espais municipals puguen estar oberts el màxim temps possible (escoles, espais esportius, etc) per a ús ciutadà, i açò pot ajudar de retruc a què millore les prestacions de consergeria dels altres edificis municipals”.

Les modificacions de la RPT (relació de llocs de treball) per a l’exercici es van aprovar amb els vots a favor de tots els partits llevat de l’abstenció del PP.

L’informe d’intervenció indicava que per a què les modificacions de la RPT per al 2019 pogueren executar-se era necessària l’aprovació del pressupost 2019 o la realització de modificacions pressupostàries (molt complicades en l’actual situació econòmica de l’Ajuntament i amb un pressupost prorrogat des de 2017).

Compromís va recolzar el pressupost 2019 “perquè era necessari per a millorar les condicions d’una important part de la plantilla de l’Ajuntament i començar a normalitzar la RPT. La fórmula que vam triar per a recolzar el pressupost va ser votar a favor del pressupost una única persona (la portaveu) i la resta del grup abstindre per coherència i per a enviar un missatge clar a l’equip de govern. Anàvem a facilitar l’aprovació el pressupost per responsabilitat amb els treballadors-es, però volíem que l’equip de govern entenguera que NO estàvem avalant ni la seua gestió i el seu comportament durant la legislatura, en què ha governat com si tinguera majoria absoluta quan no la tenia sense tindre en compte a l’oposició.

Nosaltres teníem decidit un vot, una abstenció útil, per a què el pressupost poguera eixir endavant. Quan vérem que amb l’abstenció això no era possible, optàrem per l’eixida més digna. Després d’un recés en què el grup municipal va acordar la postura, prestàrem el recolzament mínim (1 regidor@) per a què el pressupost isquera endavant i la resta del grup va mantindre la postura inicial. Que el PSOE no s’enganye, ho hem fet pel poble, per l’ajuntament i pels treballadors-es”

A més des de Compromís recorden que en el mateix ple votaren en contra de l’exposició a públic del Pla General Estructural per considerar-la inadequada en l’actual període electoral. Aquest vot en contra a l’exposició pública, no vol dir que no estem per les infraestructures escolars. Estem a favor de què Alboraia tinga les dotacions escolars necessàries.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *