El ple d’Alboraia rebutja per unanimitat el projecte d’accés nord al Port de València

Posició de Compromís per Alboraia: “Sempre ens hem posicionat en contra de les infraestructures que poden afectar negativament a Alboraia i al seu veïnat (v-21, accés nord i ave), i a favor de la cerca d’alternatives que no ens afecten tan greument.

En aquesta ocasió també ho farem. Considerem que un debat social important per a la ciutat de València i els pobles que formen l’àrea metropolitana és la relació amb el port de València. És evident que les instal·lacions portuàries són importants per a l’economia valenciana, però els pobles i ciutats tenen el dret i l’obligació de planificar el seu territori i no haver de fer allò que vulga el port. Ha de ser una relació simbiòtica.

El debat és que el port s’hauria d’ampliar per Sagunt (clar sempre tenint en compte al seu ajuntament i fent tots els estudis d’impacte ambiental que siguen necessaris) perquè l’ampliació de València pot fer que desparega alguna platja com ja va passar amb Nazaret, perjudicar la qualitat de vida dels veïns-es d’alguns dels seus barris i inclús afectar al parc natural de l’Albufera.

Clar, algú pot dir que estem parlant de València, però és que el nostre terme municipal està apegat a València i les infraestructures per a connectar l’ampliació del port, ens afecten directament.

L’accés nord pot afectar a la qualitat de vida dels nostres nuclis de costa, Port Saplaya i Patacona, i a la nostra horta.

A més s’està parlant d’una despesa brutal de centenars de milions d’euros que s’ha de valorar que és una barbaritat, a més de l’afecció negativa, com ja hem dit, de l’ampliació del port i de l’accés nord.

Què es podria fer amb eixos centenars de milions?. Com a mínim ens ve al cap les inversions necessàries en rodalies ferroviàries, la millora de la comunicació ferroviària de mercaderies.”