El ple d’Alboraia va aprovar el nomenament com fill adoptiu de Manel Marí en el ple d’ahir dilluns 21 de gener.

Des de Compromís per Alboraia votàrem a favor. Ja havíem votat a favor en la comissió i en el ple pel qual es va obrir el procediment (abril de 2018). Açò és allò que diguérem.

“Ho fem perquè considerem que l’obra literària de Manel i la implicació amb el poble i el seu teixit associatiu el fan mereixedor de la distinció de fill adoptiu. Allà on podia acudia, a activitats relacionades amb la poesia i la música (Sembrant poesia, sopar Estellés)”.

En el seu moment, des de Compromís per Alboraia, el vam proposar per als premis 9 d’octubre quan vivia. Quan malauradament va faltar, vam presentar una moció per a retre-li homenatge, que no es va debatre perquè es va presentar la proposta que es va aprovar en ple per a fer-lo fill adoptiu. Una vegada iniciat l’expedient, vam presentar l’adhesió al procediment.

En l’expedient consten les peticions d’adhesió al procés per a fer-lo fill adoptiu d’entitats oficials com la Generalitat Valenciana; Institució Alfons el Magnànim- centre d’estudis i d’investigació de la Diputació de València; Consell valencià de cultura; Govern Balear; Ajuntament d’Eivissa; Onda Cero Ibiza y Formentera.

No hem d’oblidar que aquest procediment va ser impulsat per entitats d’Alboraia, i així consta en l’expedient, com és l’associació de veïns del centre històric i UTEM escola de música”.

La fotografia amb què recordem a Manel Marí és del sopar Estellés 2017 a Alboraia, recitant poesia.