La comissió d’investigació creada pel PP i pel PSOE sobre la gestió d’Àlvaro (PP) es dóna en el context en què el PSOE necessita els vots del PP per a governar. El grup municipal Bloc-Independents: Coalició Compromís va abandonar el govern d’Alboraia pels acords PP – PSOE.

Compromís denuncia que el PSOE d’Alboraia, amb el seu alcalde Miguel Chavarría al front, està encobrint i justificant l’acció política de l’anterior alcalde, Manuel Álvaro, per tal de poder continuar governant. La creació d’una comissió d’investigació per un acord pres entre PP i PSOE, a estes altures de legislatura i amb la necessitat imperiosa de Chavarría dels vots del PP per a governar a Alboraia, és un clar exemple.

La filtració de part del contingut d’eixa comissió, on segons el PSOE no hi hauria responsabilitats de l’ex-alcalde popular, formaria part d’eixa estratègia del PSOE per a continuar governant. Cal recordar que el PSOE té només 5 dels 21 regidors del Ple d’Alboraia, i 8 el PP, que els dóna majoria. Els altres 8 es distribueixen en Compromís (3), UPPA (3) i Cialbo (1), i el grup de no adscrits (1).

En opinió de Compromís: “Fer política és parlar i acordar per a trobar la millor solució per al poble, però ni són les solucions que necessita el poble ni es pot pagar qualsevol preu per governar”.

Esta comissió és per a llavar la cara a Manuel Álvaro i el PP, que estan actualment marcant la gestió política a Miguel Chavarria, ja que se sent còmode governant amb els vots del PP“.

A Alboraia qui governa és el PSOE, però qui mana realment en l’Ajuntament és Manuel Álvaro i el PP, per culpa de què el PSOE no ha sigut capaç ni ha volgut buscar altres aliances“.

Compromís denuncia que darrerament, el PSOE i el PP a Alboraia han pres conjuntament diverses decisions amb importants conseqüències per a Alboraia, com ara ampliar la presència del PP als òrgans de l’empresa municipal EGUSA. També el PSOE, “en connivència amb el PP ha demostrat una manca de voluntat per a demanar a la Generalitat la condonació del deute per les obres de soterrament del Metro“, proposta de Compromís avalada per vora 1.000 firmes de veïnes i veïns i actualment a les Corts Valencianes. També a les empreses municipals, la divergència en la gestió diària ha conduit al representant del PSOE a votar en companyia del Partit Popular en diverses ocasions.

Cada dia és més clara la connivència entre el PSOE i el PP“, de fet, un dels motius de Compromís per a deixar el govern municipal, i que ara vindria a confirmar-se, és la posició “mes bé tèbia dels socialistes per aclarir els indicis judicials contra l’ex-alcalde del Partit Popular, Manuel Álvaro“. La creació, ara, d’aquesta comissió d’investigació, però no anar al jutjat, aniria en la línia dels plantejaments d’acostament entre el PP i el PSOE per a no aclarir cap presumpta irregularitat de la gestió de l’anterior mandatari del PP i donar idea de què se l’està investigant.

En el ple en què es va aprovar la comissió d’investigació sobre la gestió de Manuel Álvaro, Compromís va insistir en què la mateixa estava molt limitada perquè els judicis els han de fer els òrgans judicials corresponents i que no els havien de fer ni els grups municipals ni els tècnics de l’Ajuntament.

Malgrat això, l’actual equip de govern (PSOE i una regidora del grup de no adscrits) va fer de jutge i va decidir crear la comissió, per a exculpar al PP i a l’anterior alcalde Manuel Álvaro de qualsevol responsabilitat.

Des de Compromís no farem cap judici paral·lel, prendrem les mesures judicials que entenguem en dret i que els jutjats decidisquen“, ha destacat Compromís per Alboraia.