La portaveu del Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament d’Alboraia, Àngels Belloch, va presentar una moció el passat 4 d’abril, sol·licitant que Alboraia dedique un carrer al poeta valencià. Moció que va ser aprovada en el Ple de l’Ajuntament, del dia 18.

Enguany se celebra l’Any Estellés, amb motiu dels 20 anys de la mort del poeta i periodista valencià Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924 – València, 1993). En eixe sentit, han sigut moltes les entitats que estan organitzant actes en la seua memòria. Així, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, organisme de la Generalitat Valenciana, va nomenar el 2013 com a Any Estellés. Recentment l’Ajuntament de València li ha dedicat un carrer. La Universitat de València, a finals del mes de març, ha acollit un homenatge al poeta de Burjassot. I també Escola Valenciana dedica les Trobades d’Escoles en Valencià d’enguany a aquest il·lustre escriptor i periodista.

A més, són desenes els homenatges i reconeixements que hi ha hagut recentment o hi haurà en els pròxims mesos a la figura de Vicent Andrés Estellés.
La part més reconeguda de la seua trajectòria creativa, sense cap lloc a dubtes, ha sigut la vessant poètica, la qual ha fet que el de Burjassot rebera els més importants premis literaris en la nostra llengua. En les escoles i instituts valencians, les escoles d’adults o la Universitat, hui s’estudia la seua obra com una part important de la cultura valenciana. Un vers que lloa allò que a l’autor i a moltes persones els és més pròxim i que alhora té un caire universal: la vida quotidiana, el sexe, la mort. No oblida tampoc Estellés el seu entorn vital: l’Horta de València, espai al qual pertany el seu propi poble, Burjassot, però també el nostre, Alboraia.

Per tots aquests motius, des de Bloc-Independents: Coalició Compromís Alboraia, pensem que Alboraia, un poble valencià de la comarca de l’Horta, com Estellés, ha de sumar-se a l’homenatge col·lectiu que tants pobles i ciutats, entitats i institucions, estan retent-li a aquest paisà nostre, sense cap lloc a dubtes un valencià universal.