Compromís Alboraia critica que el PP vulga gastar-se 3000 euros per a crear una comissió taurina amb un ple extraordinari

El ple se celebrarà el dijous 27 de desembre a les 8 del matí.

Compromís per Alboraia critica l’actitud frívola del PP per demanar un ple extraordinari per a crear una comissió informativa especial d’assumptes taurins, quan ho hagueren pogut incloure a l’ordre del dia del ple ordinari de desembre, o al de gener. A més a més, la constitució d’un consell taurí es un fet totalment innecessari, ja que existeix una federació que agrupa i coordina a les penyes. Per a Compromís per Alboraia un òrgan de participació que agrupe totes les entitats festives i també a les associacions veïnals seria el fòrum adequat per a arribar a un consens i el procés de negociació ja estava iniciat per l’equip de govern
Des de la coalició nacionalista es valora molt negativament la petició de ple extraordinari per part del PP. La portaveu Àngels Belloch ha manifestat al respecte:

“el PP d’Alboraia té la possibilitat legal d’obligar a l’alcalde a convocar un ple extraordinari si així ho demana, però nosaltres tenim la responsabilitat davant del poble i el dret, de dir que el Partit Popular està malbaratant una oportunitat que els facilita la legislació vigent, perquè estan dilapidant recursos i diners municipals per a tractar temes que no són ni urgents ni són importants. No estem per començar a fer comissions especials de coses molt concretes i formades per regidors. Estem perquè els veïns puguen participar donant l’opinió de tots els temes. Per exemple els veïns han de tindre dret a poder opinar i decidir sobre la ubicació dels bous. No com va fer el PP amb la moció que va aprovar en el ple ordinari de novembre, que plantejava que els bous havien de ser en el centre històric i sense donar als veïns dret d’opinar i decidir”.

El PP d’Alboraia havia demanat per registre d’entrada la celebració d’un ple extraordinari per a tractar tres punts: creació de la comissió informativa Especial d’assumptes taurins; aprovació inicial del Reglament orgànic municipal (modificació dels articles 42 i 48); i creació de la comissió informativa especial de protecció civil. Finalment la convocatòria del ple extraordinari inclou dos punts, els referents a la creació de la comissió informativa especial d’assumptes taurins; i la creació de la comissió informativa especial de protecció civil.

Respecte als punts de l’ordre del dia ha opinat el secretari local del Bloc i regidor Francesc Pastor

“Els veïns i veïnes d’Alboraia s’han de plantejar si era necessari demanar la convocatòria d’un ple extraordinari quan la urgència dels temes no ho justifica i demanar-li responsabilitats al PP pel seu comportament i pel malbaratament de recursos municipals, que al cap i a la fi són recursos de tots els veïns i veïnes del poble. Ens dóna la impressió que l’única intenció del PP és tindre un protagonisme que no té d’altres formes més constructives, i polititzar les festes del nostre municipi”.

La també regidora de Compromís per Alboraia Màbel Redondo va manifestar sobre el punt que no s’ha inclòs finalment en el ordre del dia que

”estem treballant per un canvi al ROM que afavorisca la participació ciutadana. Hi han altres formes d’aconseguir eixos canvis que no són el ple extraordinari, l’excusa són els bous. Crec que al darrer ple de novembre alguns ja van fer prou el ridícul amb aquest tema i la seua politització.”

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *