Alboraia ha passat d’uns 13.000 a al voltant de 23.000 habitants en 15 anys i calen més dotacions educatives.

El Ple d’Alboraia ha aprovat la proposta de Bloc-Independents: Coalició Compromís Alboraia de demanar a la Generalitat Valenciana fons públics per a construir un nou Col·legi Públic Ausiàs March, i també un nou institut públic al nucli d’Alboraia. La moció, signada per la portaveu del grup, Àngels Belloch, recorda que “tota la comunitat educativa d’Alboraia està afectada per la manca de places escolars. Per això des de l’Ajuntament d’Alboraia demanem que la Generalitat Valenciana hauria d’habilitar fons”. Cal recordar que en els últims 15 anys Alboraia ha passat d’aproximadament 13.000 habitants als al voltant de 23.000 actuals, però que l’oferta educativa pública al nucli d’Alboraia continua sent la mateixa quant a centres. “És evident que cal un esforç de l’administració pública valenciana per a millorar l’oferta educativa pública a Alboraia”, diu Belloch, qui recorda que l’Ausiàs March està pendent de la construcció del nou centre escolar des de fa anys.

El Grup Municipal de Compromís a Alboraia (format per tres regidors que estan en l’equip de govern) ha traslladat ja aquesta proposta al Grup Parlamentari de Compromís en les Corts Valencianes (format per sis diputats), i al diputat en la Diputació de València, Emili Altur.

A més, Belloch recorda que en matèria educativa la Generalitat té pendent ajudar en el finançament de l’Escola Permanent d’Adults (EPA).