1.      En el ple de gener preguntàrem sobre una possible pujada unilateral dels preus per part de l’empresa del parquing Tomàs i Valiente. Volem saber:
1.      S’ha comprovat si finalment hi hagut una pujada unilateral de preus?
2.      Quina solució es dóna als afectats que puguen haver pagat la pujada sense haver de pagar-la.
3.      Quina ha sigut l’actuació de l’equip de govern.
2.      En el ple de gener preguntàrem què passava amb l’enllumenat del Carril Bici des del Barranc cap Almàssera i ens digueren que es prenien nota. Ens agradaria saber quina és la situació: avaria; robatori dels cables de coure; etc. En qualsevol cas, demanem que ho arreglen i que torne la llum.
3.      FITUR. La Fira de Turisme es va realitzar el mes de gener a Madrid. Ens agradaria saber
1.      Despesa de l’Ajuntament d’Alboraia en l’event, despesa de la Fundació de Turisme (si fóra aquest el cas, quina aportació correspon a l’Ajuntament) o altra entitat.
2.      Activitats desenvolupades per la representació d’Alboraia
3.      Representació d’Alboraia (persones desplaçades, treballadors desplaçats, regidors desplaçats, etc)
4.      En diferents ocasions hem preguntat i hem demanat que Diputació provincial de València prenguera mesures per a millorar la seguretat vial en el pas pel Barranc del Carraixet. Ens agradaria saber quines gestions s’han, quins han sigut els resultats i reiterem en què s’insistisca davant la Diputació sobre aquest tema.
5.      Ens agradaria saber en quina situació estan les gestions sobre l’assentament de l’Ermita dels Peixets.
6.      En el ple ordinari de gener es va aprovar una moció presentada pel Bloc i aprovada en la qual es demanava el manteniment del centre d’emergències del Carrer Alboraia de València (també la implementació d’urgències en l’ambulatori del carrer els Furs d’Alboraia) i i també l’arribada d’un nou pediatre a Alboraia. Ens agradaria saber:
1.      S’ha gestionat la moció? S’ha presentat en la Conselleria de Sanitat? En quina data?
2.      Quina és la situació de les emergències a hores d’ara? On d’anar els veïns i veïnes?
3.      Quina és la previsió sobre el pediatre que van comprometre fa dos anys?
4.      En el ple l’equip de govern va dir que estava negociant millores en el servei sanitari, quines són? com van les negociacions?
Demanem que es facen totes les gestions el més ràpidament possible perquè la previsió és que les urgències del carrer Alboraia deixen de funcionar en febrer.
7.      Ens agradaria saber quina és la ratio cartilles-metge en els diferents centres d’assistència sanitària d’Alboraia. Volem saber si alguna d’eixes ratios per damunt d’aquelles que són recomanables. En el cas que es passe les ratios recomanables seria una qüestió a tindre en compte a l’hora de negociar amb Conselleria el punt anterior i l’ampliació dels serveis sanitaris al nostre poble.
8.      En la junta de govern local número 43 del 15 de novembre de 2010 es va tractar el punt “Encàrrec a Egusa de subscripción de conveni amb l’epsar per a finançament d’infraestructures de sanejament zona Diví Mestre”. Volem saber si el finançament és per a obres ja realitzades o per a obres a realitzar. Ens agradaria saber si les possibles futures obres afectaran a part dels carrers ja urbanitzats (dit en el llenguatge del carrer, s’ha d’alçar algun carrer ja urbanitzat?).
9.      En gener el Bloc ha presentat diferents escrits per registre d’entrada i volem saber què gestions ha fet l’equip de govern sobre els diferents temes que els exposàvem
1.      12 de gener de 2011, reg entrada 300 en què demanàvem la dignificació de les parades provisionals de la EMT        
2.      12 de gener de 2011, reg entrada 301 en què demanàvem que es reparara l’ascensor de l’auditori i que ens explicaren per què s’avaria amb tanta freqüència
10.  Badens. En moltes zones del poble (Maestro Serrano i pròximes, Patacona, altres) el veïnat està preocupat per la velocitat dels vehicles en zona urbana. En un moment es van llevar els passos elevats (badens) perquè no s’ajustaven a normativa però els veïns demanen alternatives per a evitar possibles accidents (persecució dels què incumplixen, semàfors amb radar-tanquen quan se sobrepassa determinada velocitat, alternativa a passos elevats que s’ajusten a normativa,etc)
11.  Accés al Metro dels veïns del carrer Maestro Serrano i zona sud d’Alboraia. Es queixen de què no hi ha un accés més directe a la nova estació del metro. Tenen previst alguna intervenció per a millorar l’accés directe des del carrer esmentat? Demanem que s’estudie una alternativa.
12.  Ens agradaria ens informaren de les mesures que estan posant en marxa per a solucionar els problemes dels veïns de Patacona:
1.      Carril bici platja Patacona. Encara no funciona
2.      Reparació de contenidors. Hi ha alguns que no estan situats on toca, i altres trencats, tant en l’Avinguda Mare Nostrum, com Blasco Ibáñez, o en l’edifici del camí fondo.
3.      La font de la Plaça Joan Baptista Basset encara està amb les tanques. Volem que es condicione ja.
4.      Dificultats per a creuar el carrer en Mare Nostrum perquè els vehicles aparcats no deixen visibilitat i els vehicles passen a alta velocitat
5.      Per a poder canviar el sentit o desviar-se cap a València des de l’Avinguda Blasco Ibáñez s’ha d’anar fins a la rodona situada junt a IES Patacona. Que es busque una solució millor i més curta.
6.      Els veïns indiquen que el femer incontrolat zona camping només es neteja en les grans ocasions (per exemple Peixets)
7.      Camí Fondo, no hi ha ni ratlles divisòries de carrils (hi ha carreteres que són estretes en què eixes ratlles existeixen encara que siga a  nivell orientatiu) ni ratlla exterior. Que es pinte tota la senyalització. És una qüestió de seguretat. Tampoc hi ha senyalització vertical.
8.      Contaminació acústica: s’ha donat el cas de dispar de traques en la matinada en els restaurants. Que es tinga en compte que a la zona hi ha més de 3.000 veïnes i veïns i que s’eviten la disparada de traques en horaris de descans.
9.      Aigüeres que vessen l’aigua directament de les terrasses dels edificis al Passeig Marítim. Que es busque una solució per evitar-ho.
13.  Reiterar, com ja hem fet en altres ocasions, que en el carrer Pintor Peris Aragó a l’altura de la palmera (encreuament amb carrer Lepanto) la vorera és clarament estreta i clarament insuficient.
14.  Avinguda Ausiàs March. Els contenidors no donen abast i ens agradaria saber si es realitza alguna recollida especial de residus per als comerços. Que es realitze una replega especial per als comerços, si no es fa; i si es fa, estudiar mesures de millora. Els contenidors de l’Avinguda solen estar plens i ofereix una imatge molt negativa, a més de ser una situació d’insalubritat al costat de vivendes.
15.  Els veïns del carrer Juli Just, entre els carrers Joan Lluís Vives i Jaume Roig ens han comentat amb preocupació que s’ha plantat una  palmera alta i que està inclinada prop d’uns edificis, estan preocupats perquè l’arbre puga caure.
16.  Ens agradaria saber quines mesures compensatòries s’han plantejat per les humitats que s’han provocat en pàrquings subterranis pròxims a la Plaça Tomás i Valiente per la construcció del pàrquing de la plaça.
17.  Centre cívic Saplaya
1.      les obres estan ja acabades?
2.      A què es van a dedicar els espais?
3.      Volem que hi haja la possibilitat que l’ús el facen les associacions del poble de forma habitual (marxa normal) i esporàdicament (activitats puntuals).
18.  Ens agradaria que tingueren en compte i que solventen els problemes dels veïns del carrer Maestro Serrano i també dels carrers Benimaclet, Pintor Peris Aragó i Veterinari José Corella en la confluència amb aquest. Així com Agermanats, Justícia, Jurats, Agermanats, Mostassaf, Avinguda del Palmaret, Lloctinent, Rambla del Palmar, Pont del Moro, Torreta de Miramar i Ermita de Santa Bàrbara i que a continuació els enumerem. Si tenen alguna intervención prevista per a solucionar-los ens agradaria que ens informaren:
1.      Accessibilitat. Les voreres no estan condicionades amb rampes per a persones amb mobilitat reduïda (cadires de rodes, carros xiquets, carros compra…). A més algunes voreres són massa estretes, com junt al Parc de Fusta, en el carrer Benimaclet. Demanem que busquen una solució satisfactòria per als veïns i veïnes.
2.      Passos de vianants, en alguns llocs no es veuen, com el carrer Mestre Serrano, Benimaclet, Agermanats, Justícia o Pintor Peris Aragó.
3.      L’asfaltat de molts carrers presenta un estat lamentable, amb clots i irregularitats, com all carrer Mestre Serrano o l’encreuament de Mestre Serrano amb el carrer Benimaclet, on hi ha un clot molt gran i que suposa un perill real per a la circulació.
4.      Que s’habilite un horari d’obertura i tancament del Parc de Fusta.
5.      L’autobús escolar que replega els xiquets prop de l’encreuament del carrer Mestre Serrano amb Veterinari José Corella, no para en un bon lloc, donat que el carrer és de doble sentit de circulació, i hi ha diversos encreuaments prop (carrer Veterinari José Corella, Passeig Aragó i Agermanats.
6.      Demanem que es millore la neteja de la zona esmentada i que es revisen el clavegueram de les proximitats del Parc de Fusta perquè quan plou els arbellons no traguen.