francescnova2.jpgPer què t’has presentat en la candidatura del Bloc?
Desprès de presentar-me al Bloc i dedicar moltes hores de treball tant a Alboraia com a l’organització comarcal (sóc secretari comarcal d’organització) no cabia altra possibilitat que continuar el treball per tal de traure representació.

Com valores la situació política i real d’Alboraia?
L’Alboraia que coneguem està a punt de desaparèixer si no fem alguna cosa. La degradació del nostre entorn i de les nostres condicions de vida està a punt fer un salt com mai hem viscut abans.

Si el Bloc governara què faríeu respecte al conveni del trasllat del centre comercial de Saplaya?
Ja ho estem fent. Tenim en marxa un procés judicial contra el conveni. Farem tot el que estiga a les nostres mans per parar una operació especulativa en benefici d’interessos amb la col·laboració del PP i a costa d’Alboraia, de l’Horta, dels seus propietataris i de tots els ciutadans.

Quines són les mancances més importants d’Alboraia ara mateix?
Són les que tindrem en educació i serveis socials en un futur proper per molt que arribàrem a cobrir les actuals necessitats, si fan créixer la població d’Alboraia al ritme que ens marquen els constructors en compte de planificar la forma de fer-ho equilibradament.

Com veu voste la gestió de l’Ajuntament en la última legislatura?
La veig poc seriosa, arriscada, plena de decisions precipitades i totalment orientada a cobrir objectius del govern del PP per damunt de tot: fer negoci i continuar en el govern a qualsevol preu. Un preu que al final paguem entre tots. La contractació de personal totalment descontrolada, els pressupostos i convenis amb serioses advertències per part del serveis econòmics.

Quins creus que són els punts més importants del programa del Bloc per aquestes eleccions?
El punt fort respecte a la política de l’actual govern es el canvi d’objectius. Amb el Bloc les prioritats seran l’educació, la promoció econòmica, i la protecció de l’horta i no la propaganda, el negoci immobiliari i l’aprofitament del territori.

L’equip de govern del PP ha intentat marcar l’agenda política del poble amb l’hipotètic soterrament de vies durant 4 anys, ¿què opina voste sobre el tema?
Si que és cert que ho han intentat; els ha vingut molt bé buscar un finançament impossible per a poder dir que eren el únics que volien soterrar. La veritat és, en contra del que han dit repetides voltes al llarg dels anys, que les vies “encara” no estan soterrades.

Quin és el model de poble que a voste li agradaria?
M’agradaria que Alboraia tinguera futur sense deixar de ser Alboraia. Que proporcionara als alboraiers tot el que cal per a viure, incloent l’esperança de viure millor en un futur.