Article del Secretari local del Bloc a Alboraia, Lluís Fontelles i Beltran

lluis.jpgEl Partit Popular en l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alboraia ens ha oferit als veïns i veïnes d’Alboraia una campanya mediàtica omplint els panells informatius del poble i penjant banderoles amb el rostre d’un individu que està content, es riu, dels impostos que el PP li fa pagar, i açò finançat amb els impostos del veïnat. Han sigut 14.000 euros, segons el PP, el que ha costat la campanya.

Aquest acte de prepotència és molt dolent però, encara és pitjor voler enganyar amb mentides al veïnat. Potser que al personatge dels cartells li canviara la cara si li diem que en el número 25 del «30 dias Alboraia», editat pel PP, s’intenta justificar amb mentides la baixada d’impostos. Respecte a l’IBI (Impost de Béns Immobles), l’antiga Contribució Urbana, el PP d’Alboraia vol apropiar-se del fet de repartir l’increment del valor cadastral que el veïnat vam suportar l’any 1997, dient: “El valor catastral se impone desde el gobierno central y lo que ha hecho el Ayuntamiento de Alboraia es ir repartiendo esta subida en diez años en lugar de cobrarlo todo de una vez el primer año”.

Si revisem els arxius, l’any 1997 el veïnat d’Alboraia va rebre una notificació del Ministeri d’Economia i Hisenda. El valor cadastral notificat era d’aplicació a partir de l’1 de gener de 1.998, i el Reial Decret Llei 5/1997, de 9 d’abril, era el que ho regulava, establint una reducció en la base imposable de l’impost sobre béns immobles per a aquells béns on el valor cadastral s’incrementara amb motiu de la revisió de valors. Aquesta reducció disminuiria progressivament durant 9 anys fins a la total desaparició, l’any 2007, moment en què el bé immoble tributaria pel total valor cadastral. A més continua dient: En el període d’aplicació d’aquesta reducció el valor cadastral del bé no s’actualitzarà per l’aplicació dels coeficients anuals que puguen establir les Lleis de Pressupostos Generals de l’Estat.

Així, queda clar que no ha sigut el PP d’Alboraia el que ha volgut afavorir-nos tenint una especial atenció i un bon cor amb els veïns i veïnes a l’hora de repartir dit increment del valor cadastral, i de no aplicar l’IPC anual, tal com diu en el seu butlletí, sinó que tot aquest procés està regulat des del Ministeri d’Economia i Hisenda, mitjançant el Reial Decret Llei dit abans, el qual obliga a adaptar la Llei d’Hisendes Locals.

Senyors del PP, des del Bloc els demanem que deixen d’enganyar al veïnat, atenguen les seues necessitats i no malgasten els nostres diners amb campanyes utilitzades en el seu benefici electoral.