pablo-tomas.jpgEn què es semblen el Metro i el Centre de Salut? Sembla un acudit, però no ho és doncs es tracta d’un fet real que ha succeït al nostre poble. Qualsevol veí ha pogut passar pel Centre de Salut i pensar que encara està adormit, veu visions o s’ha equivocat de lloc. Aquesta barreja surrealista de continguts hem pogut trobar-la al Centre de Salut d’Alboraia on s’han exposat les maquetes i l’aparell propagandístic del projecte de nova infrastructura de soterrament de les vies del Metro al seu pas per Alboraia.

 

Es obvi que el fet de soterrar les vies pel nucli urbà genera una sèrie de beneficis i millores urbanístiques, de circulació del trànsit rodat i de seguretat i comoditat a la població. Ara bé, els veïns hem de saber que la cofinanciació del projecte de soterrament suposarà l’endeutament de l’Ajuntament d’Alboraia.

Així, els ciutadans acabarem pagant aquesta infrastructura (el cost de la qual hauria de correspondre a la Generalitat Valenciana en la seua totalitat) amb els nostres diners i amb el nostre patrimoni territorial més valuós, es a dir, l’horta que serà destrossada amb efectes especulatius i l’obtenció de plusvàlues urbanístiques.

Amb tot això, l’equip de govern del Partit Popular té la brillant idea d’exposar el projecte de soterrament en un lloc que sembla poc adient per a aquest tipus d’informació propagandística. És un centre sanitari on hi han malalts i, per tant, es porten a terme altres funcions de tipus social i públic, a més dels possibles perjudicis que aquesta ubicació pot provocar per als professionals que desenvolupen la seua feina en el centre. De fet, en el poble hi ha llocs suficients i adequats on poder exposar aquesta informació com ara s’ha fet a la Casa de la Cultura o al propi Ajuntament.

Des del BLOC d’Alboraia pensem que l’explicació a aquesta actitud és evident doncs no hi ha cap interès més enllà de vendre les meravelles d’un projecte de soterrament per a una part molt concreta de la població que, per raons d’edat i salut, ha de freqüentar molt sovint aquest emplaçament, es a dir, els nostres majors.

Això es pur interès electoralista i no transmissió d’informació o comunicació als ciutadans. Encara esperem saber com es sufragaran els costos econòmics i de pèrdua del nostre patrimoni territorial amb la realització d’aquesta infrastructura i perquè no és la Generalitat Valenciana l’administració encarregada de costejar el projecte.

Pau Tomàs i Garcia