francescnova.jpgFrancesc Pastor diu que els ingressos són insuficients en relació a les despeses i es contravé la Llei Urbanística Valenciana (LUV)

Els serveis jurídics contractats pel Bloc d’Alboraia han iniciat un procés contenciós administratiu en els jutjats contra els pressupostos de 2007 aprovats per l’equip de govern del PP d’Alboraia. En el seu moment el Bloc va presentar al·legacions al pressupost perquè consideràvem que l’equip de govern estava posant en risc la viabilitat econòmica de la corporació amb un endeutament del 414 % si fem el càlcul conjunt dels comptes de l’Ajuntament i de l’empresa municipal EGUSA.

El responsable de política municipal del Bloc, Francesc Pastor, diu: “per al Bloc el pressupost és reclamable perquè els ingressos són manifestament insuficients en relació amb les despeses pressupostades (article 170.2.c). Considerem que les despeses previstes per Egusa es volen cobrir amb  ingressos provenients del “patrimoni municipal del sòl” (terrenys públics municipals de Saplaya) la qual cosa contravé l’article 259 de la Llei 16/2005, de 30 de desembre, de la Generalitat, Urbanística Valenciana.” Els advocats que assessoren legalment al Bloc també estan estudiant la possibilitat d’interposar accions legals en el cas del conveni urbanístic signat entre l’Ajuntament (el PP en el govern) i Alcampo. En el seu moment ja al·legàrem entre altres raons la inexistència d’informe d’intervenció durant el període d’informació pública, la destrucció de l’horta de Vera i el risc econòmic que representa l’operació per a l’ajuntament.