2.JPGMolts dels llauradors de Vera han realitzat inversions contant que el terreny continuarà sent horta

Malgrat l’alt risc econòmic de l’operació, l’expedient no inclou informe de la intervenció municipal

Més informació: blocalboraia@hotmail.com

El Bloc d’Alboraia ha demanat que l’Ajuntament d’Alboraia no signe el conveni urbanístic per requalificar l’horta de la partida de Vera. Ens referim a centenars de milers de metres quadrats de sòl d’horta productiva on l’equip de govern del PP vol col·locar un hipermercat. El conveni urbanístic que podria donar lloc a aquesta situació encara no és definitiu, ja que s’han de ressoldre les al·legacions presentades al projecte.
 

En les seues al·legacions, el Bloc d’Alboraia, mitjançant la regidora Maria dels Àngels Belloch, ha demanat que no se signe el conveni, ja que «és d’un alt risc econòmic per a la corporació i perquè no compartim els arguments utilitzats per l’equip de govern per a justificar la conveniència del projecte».
 

El PP ha basat la justificació del trasllat d’Alcampo en la necessitat de complir una sentència que deixa fora d’ordenació alguns centenars de vivendes a Port Saplaya. Cal recordar que aquesta situació, dictada per una sentència, va ser arran d’un acord urbanístic que va ser votat favorablement pel PP, entre d’altres.
 

El Bloc, en les seues al·legacions, recorda que «la regularització i compliment de la sentència es pot realitzar sense implicar a tercers en promocions immobiliàries». Àngels Belloch també ha dit que «en cap cas han estat considerats els interessos i voluntat dels propietaris dels terrenys afectats per la permuta, és a dir, els propietaris de l’anomenat ST-5 en el Convert Previ (afectats de la partida de Vera, on se vol col·locar de nou el centre comercial).
 

«Molts d’eixos propietaris no volen la urbanització i inclús han realitzat inversions sobre la consideració d’estar situats en una zona no rubanitzable protegida que manté intactes els seus valors ambientals. Ara l’Ajuntament promou la reclassificació dels terrenys sobre la base d’un interès de promoció immobiliària però no un interès general». «L’interés general està en el manteniment dels recursos naturals i ambientals en compliment de la Llei d’Otrdenació del Territori i Protecció del Paisatge tal i com volen la major part dels propietaris de la zona afectada per la reclassificació», ha recordat el Bloc en les seues  al·legacions.
 

Penalitzacions
Respecte de les penalitzacions per incompliment del conveni, les al·legacions recorden que hi ha molts dubtes sobre la legalitat i viabilitat del projecte que vol el PP. Això, juntament amb que cap dels documents sobre els que es basa el conveni disposa d’aprovació definitiva, «la firma del conveni resulta de molt alt risc per als interessos generals de la corporació perquè l’aboca a un alt risc de deute que no pot suportar».