Compromís per Alboraia havia informat prèviament de la campanya, és per això que molts veïns i veïnes es varen acostar el passat 26 de febrer assabentats de l’acte per mostrar el seu suport a la iniciativa que es presentarà a les Corts i que va ser aprovada per unanimitat al darrer ple del 14 de febrer.

Compromís per Alboraia aconsegueix més de 300 signatures en el primer dia de la campanya #soterremeldeute, ahir dimarts en el barri de Palmaret, per demanar la condonació del deute provocat pel cofinançament de les obres del soterrament del metro per l’Ajuntament d’Alboraia, de 26 milions d’euros més 750.000 euros anuals d’interessos, per una decisió duta a terme per l’anterior govern municipal del PP.

La coalició té programades més taules de recollida de signatures el dimarts 5 de març a Plaça General Basset de Patacona; dimarts 12 de març en el passeig marítim de Port Saplaya entre les 18 i 20 hores; i altres que es puguen programar en el futur.

L’acte del passat 26 de febrer va comptar amb la participació de membres de la nova estructura de Compromís per Alboraia, formada per militants del Bloc, com tradicionalment havia sigut fins ara, però també d’Iniciativa, adherits i persones independents que treballen amb Compromís.

Amb la campanya en el carrer, com indica el secretari local Francesc Pastor, també regidor en l’Ajuntament d’Alboraia i regidor d’Indústria i Comerç: “busquem la col·laboració del veïnat, que aquest puga exercir els seus drets de ciutadania i dir la seua no només en les eleccions. Els donem l’ocasió de dir que ells volen que la Generalitat condone el deute”

La regidora Àngels Belloch, portaveu de Compromís en l’Ajuntament d’Alboraia, i regidora d’Esports i Cultura en el govern municipal, explica algunes de les raons per les que la Generalitat ha de condonar el deute “Perquè és impossible de pagar. Quan l’Ajuntament d’Alboraia va agafar eixe compromís l’interventor municipal va qüestionar la viabilitat econòmica de l’operació. Ni es pot ni es podia pagar quan s’agafa el compromís.
A més les competències en ferrocarrils són de la Generalitat no dels ajuntaments”.

Mabel Redondo, regidora d’Administració General i Modernització i també, com Pastor i Belloch, membre de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alboraia, manifesta: “el cofinançament de l’obra (més de 30 milions d’euros) per part de l’Ajuntament d’Alboraia és un greuge comparatiu. Cap altre ajuntament ha hagut de finançar estes obres. La ciutat de València,amb la seua extensa xarxa de transport públic, és el millor exemple. A més aquesta situació obliga als alboraiers i alboraieres a prioritzar el pagament d’un deute sobre la prestació de serveis a la ciutadania”.

La coalició informa de la campanya www.soterremeldeute.com i www.elcresol.info.