Andrés Tamarit il·lustra el calendari del Bloc-Independents: Compromís d’Alboraia per a l’any 2012 amb una reivindicació de l’horta com a exemple de qualitat de vida

Tamarit ha representat una bicicleta plena de verdures acabades de collir com una imatge de futur, que parla de la ciutat i del camp, del ritme i de la responsabilitat
 
Andrés Tamarit (Alboraia, 1981) és llicenciat per la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de la Universitat Politècnica de València

El calendari és gratuït, pretén promoure el treball dels artistes locals del poble i es pot demanar per correu electrònic a bloc@blocalboraia.info

El veí d’Alboraia Andrés Tamarit ha il·lustrat el calendari de butxaca de Bloc-Independents: Coalició Compromís d’Alboraia per a l’any 2012. Tamarit, que té 30 anys, és llicenciat per la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de la Universitat Politècnica de València. Tamarit ha volgut representar una bicicleta plena de verdures acabades de collir. “Podríem dir que és una imatge molt tradicional, però per a mi és una imatge de futur, que parla de la ciutat i del camp, del ritme i de la responsabilitat. Els pobles de l’Horta Nord, si vulgueren (i vulguérem) podrien convertir-se en un exemple de sostenibilitat i qualitat de vida”.
 
Per trobar la idea pel calendari, el jove il·lustrador d’Alboraia va fer un passeig pel poble i el seu voltant, escoltant, pintant o dibuixant les persones i els llocs per on passava, com fa habitualment. “Sincerament, per a mi allò més bonic, important i representatiu que té Alboraia és el paissatge únic que l’envolta: l’horta com un entorn diferenciador i amenaçat”. Així, Tamarit va voler representar l’horta amb la composició de la bicicleta plena de verdures acabades de collir.
 
Precisament, la reivindicació de l’horta com un espai protegit, singular i part de la identitat d’Alboraia és un dels punts que sempre ha recolzat el Bloc d’Alboraia des de la seua fundació.. El calendari es reparteix amb la loteria del sorteig de Nadal, i es dóna en mà als militants, simpatitzants i veïnes i veïns del municipi, a més de a qualsevol persona interessada.

Es tracta de la cinquena edició del calendari de butxaca del Bloc, després dels dissenys de Pepa Ferrer, Jordi Bayarri, Gyöngyvér Székács i Albert Gómez, els anys 2008, 2009, 2010 i 2011. La portaveu de Bloc-Independents: Coalició Compromís en l’Ajuntament d’Alboraia, Àngels Belloch ha destacat que amb aquesta actuació es pretén difondre el treball dels joves artistes d’Alboraia i que la seua creació il·lustre un element tan útil per als ciutadans com un calendari de butxaca. El calendari es pot demanar gratuïtament per correu electrònic a l’adreça bloc@blocalboraia.info per a ser enviat per correu postal.

Curriculum vitae
Andrés Tamarit (Alboraia, 1981) és llicenciat per la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de la Universitat Politècnica de València. El seu treball es desenvolupa al voltant de la il·lustració, el còmic i l’animació, així com el grafiti i la pintura mural. La producció de l’artista es pot consultar en la seua web: http://www.tiboo.es/.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *