El municipi d’Alboraia va ser convidat a participar en la trobada Economia del Bé Comú – Municipis , celebrat a Madrid , entre els dies 23 i 24 de novembre , per presentar el seu projecte de foment de l’economia creativa, que sota el lema Del Blanc al Blues, es proposa identificar el seu perfil i dimensió, propiciar la cooperació entre els creatius i evidenciar la seva rellevància en el moment actual.

En la seva exposició, Francesc Pastor, regidor de promoció econòmica, va subratllar, en primer lloc, que l’Economia Creativa ha de celebrar de crear, produir , distribuir i comercialitzar continguts artístics i creatius és un treball amb una repercussió extraordinària en el desenvolupament d’una economia sostenible.

“Aquest és un debat que tot just comença, que ha de ser obert i comptar amb la participació de tots. Amb regles de joc validades, estables i flexibles.”

I va afegir :

“Ens importa identificar la dimensió de l’oferta dels nostres professionals en els diferents àmbits en què la creativitat suposa un factor de diferenciació. Així, des del món de l’art, amb els pintor, escultors, il·lustradors i muralistes, passant per l’àmbit del disseny industrial, gràfic i de moda, implicant a arquitectes, interioristes, paisatgistes, i aconseguint a mons tan singulars com el de la gastronomia, amb l’acció de cuiners, pastissers i artesans de l’orxata, com a producte ben diferenciat en la economia local, o el de la música, tots estem convidats a aportar les nostres consideracions.”

En la trobada EBC MUNICIPIS, altres nou municipis van presentar els seus projectes en els que el bon govern, la posada en valor d’una economia orientada a propiciar la cohesió social i l’equilibri mediambiental, així com la implicació dels ciutadans en la gestió municipal, van ser els centres d’atenció.

economia-be-comu

Amb el projecte Del Blanc al Blues , el municipi d’Alboraia considera que l’economia és sostenible en l’àmbit dels territoris intel·ligents, en què les tecnologies i la gestió del coneixement són singularment rellevants. I en aquest context, la creativitat és ineludible com a fonament d’una oferta innovadora, capaç de generar una major cohesió social i l’equilibri amb l’entorn, exigències d’un món que necessàriament evoluciona, a partir d’una superació ineludible de la crisi actual.” , va concloure la seva intervenció Francesc Pastor .

Francesc Pastor. Economia Bé Comú. Madrid

Durant les dues jornades, la delegació d’Alboraia va poder conèixer i acordar trobades amb delegats de poblacions del País Basc, Catalunya, Canàries i Madrid. Reunions que permetran emular les bones pràctiques mostrades de manera succinta en l’esdeveniment, emular les bones pràctiques i incorporar nous actius a la gestió de la promoció econòmica en el municipi.