L’acte, que va tindre lloc el passat dia 21 de novembre, va ser presentat pel regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alboraia, Francesc Pastor, i va comptar amb la participació d’Inma Coret (STEPV), Nando Núñez (Joves amb Iniciativa) i membres de les AMPES locals d’Alboraia.

La LOMQE, també coneguda com a llei Wert, arriba envoltada de polèmica, ja que no ha sigut, ni molt menys, consensuada amb la comunitat educativa, i en molts aspectes implica un retrocés en el sistema educatiu.

Alguns dels punts més comentats de l’acte, varen ser el fet de que la llei preveu que les avaluacions dels alumnes siguen dutes a terme per entitats externes als col·legis. Altre punt que es va recordar és que la direcció dels centres passarà a mans de l’administració pública.

La llei també fomenta la proliferació de centres privats en detriment del sistema públic. I arracona les llengües vehiculars distintes del castellà, com és el cas del valencià.

L’acte va concloure animant a la gent a la mobilització, per tal de no deixar que ens furten el dret a una educació pública, de qualitat, gratuïta i en valencià.