El síndic de Compromís Enric Morera ha adreçat unes preguntes al Consell en les Corts Valencianes sobre el deute que té la Generalitat Valenciana amb el Consorci Comarcal de Serveis Socials de l’Horta Nord, per tal d’aclarir els impagaments i intentar reconduir esta situació.

Els impagaments fan perillar greument la continuïtat dels serveis gestionats pel consorci, entre els quals es troben 2 centres ocupacionals, 2 centres d’atenció precoç i un centre de dia ubicats a Alboraia i Massamagrell. Els centres, en aquestes condicions, tenen molt díficil atendre l’atenció a persones amb necessitats especials.

Els problemes provocats per l’impagament de la Generalitat continuen en abril de 2013. Els pagaments de la Generalitat corresponents a 2012 no s’han materialitzat en la seua totalitat. La situació dificulta que els treballadors i les treballadores dels centres del consorci cobren puntualment les seues nòmines. Però també dificulta que els Consorci puga fer front a despeses fonamentals per a la marxa dels centres com són la neteja, el menjador, el gas i la calefacció.

Hem de recordar que en setembre de 2012 els treballadors i treballadores del consorci es mobilitzaren (arribaren a realitzar un tancament en un dels centres del consorci a Massamagrell) per la complicada situació econòmica provocada pel deute de la Generalitat.