La demanda ha sigut contra l’acord del Ple de l’Ajuntament del 4 d’abril de 2007 pel qual es va desestimar les al·legacions al conveni i s’aprova el conveni
 

El conveni subscrit per a traslladar el centre comercial a l’Horta de Vera és contrari a l’interés general d’Alboraia
 

Entre d’altres coses el conveni urbanístic suposa un important sacrifici de terrenys d’horta que passarien a urbanitzar-se
 

El jutjat ja ha rebut la documentació de la demanda presentada pel Bloc d’Alboraia contra el conveni urbanístic del trasllat del centre comercial a l’Horta de Vera. Aquest acord va ser aprovat pel Ple de l’Ajuntament d’Alboraia amb els vots favorables del Partit Popular, l’abstenció d’Unió Valenciana i els vots en contra del BLOC,PSOE, SIA i EU.

En aquell moment es va desestimar les al·legacions presentades pel Bloc, entre d’altres, i es va convalidar l’acord entre l’ajuntament i dues empreses mercantils.

Com es recordarà, entre les clàusul·les que incloïa el conveni, hi havia una penalització de cent milions d’euros per la qual l’Ajuntament hauria de pagar eixa quantitat a les empreses si incomplira el conveni (per exemple: no traslladara el centre comercial o no ho fera en les condicions que s’ha compromés). A aquestos diners se’ls hauria d’afegir els possibles danys i prejudicis als que tindrien dret les empreses.
Entre d’altres coses, el Bloc considera que no està justificat, en cap cas, l’interés general del procediment obert, que l’alcalde en el seu moment no era competent per a firmar el conveni abans que aquest passara pel Ple, o que no s’ha atés les recomanacions dels tècnics per a posar en marxa aquesta actuació. A més, suposa un sacrifici de terrenys d’horta extraordinàriament alt per al municipi d’Alboraia.

Com a conclusió, el Bloc demana la nul·litat del conveni, ja que des del nostre punt de vista és contrari als interessos de l’ajuntament i del poble.