L’acte serà diumenge 18 pel matí en un recorregut en bici de 10 kms
 

 

S’explicarà sobre el terreny quins són els projectes urbanístics del PP, on se situen i el valor de l’horta que desapareixerà
 

L’activitat partirà de la Casa de Cultura d’Alboraia a les 10.30 hores
 

El Bloc d’Alboraia ha convocat una concentració informativa per a parar la desaparició de l’Horta d’Alboraia el pròxim diumenge 18 de novembre pel matí. L’acte partirà de la Casa de la cultura d’Alboraia a les 10.30 hores i consistirà en un recorregut per l’horta del terme municipal. En l’activitat també col·labora el Bloc de l’Horta Nord.
 

Es tracta d’una novedosa forma d’explicar sobre el terreny als veïns i veïnes quins són els llocs que desapareixeran com a conseqüència de les propostes urbanístiques del PP, replegades en el concert previ del Pla General. Com a contraposició, s’explicarà el valor material i immaterial que els llocs existents tenen (camps de cultiu, alqueries, barraques, caixers de séquies…).
 

Els assistents veuran sobre el terreny on està previst situar projectes previstos pel PP: la ronda sud, el nou centre comercial, l’ampliació de la zona industrial, la nova ronda perimetral cap a Tavernes Blanques o totes les zones urbanitzables residencials previstes. En total, es pretén requalificar pràcticament tot el terme municipal situat al sud del Barranc del Carraixet, és a dir, deixar com a sòl construït la meitat del terme municipal i requalificar més d’un milió de metres quadrats d’horta.
 

En finalitzar l’activitat hi haurà un xicotet esmorzar en l’antic escorxador municipal, situat a cent metres de la Casa de cultura en direcció nord. Aquest és un acte informatiu i reivindicatiu en el qual cada participant assisteix lliurement i es fa responsable del seu comportament i de la seua seguretat. Es prega que per estimar la quantitat de persones assistents, confirmeu al Bloc la vostra assistència: blocalboraia@hotmail.com o bloc@blocalboraia.info.