Article publicat en el Periòdic d’Alboraia, en la secció del Bloc

Més informació: blocalboraia@hotmail.com

L’equip de govern del PP diu que ací no passa res i que la normalitat presideix el començament de curs. Però resulta que la resta de la humanitat, és a dir,  associacions de pares i mares, veïns en general i oposició política no compartim eixa tranquil·litat. Els fets que es repeteixen tots els inicis de curs són que la comunitat escolar d’Alboraia està amb l’ai en el cor per si podrà escolaritzar o no a tots els xiquets i xiquetes.
 

La situació és tal que es realitzen sortejos de places en els col·legis quan el dret a l’escolarització hauria d’estar garantit i que s’haja de recórrer als sortejos és un fet lamentable. En els centres escolars públics es fa un augment d’unitats i de ratios que sembla ser que per a alguns és allò que diuen començar el curs amb normalitat. Tenim xiquets escolaritzats en barracons encara que malauradament és una dinàmica habitual des de fa anys en tot el territori valencià.
 

La comunitat escolar del Col·legi Públic Ausiàs March si no tenia prou amb els endarreriments en la construcció del nou centre, ara es troba envoltada de maquinària i material d’obres. ¿Eixa és la millor forma perquè les criatures estudien? Pensem que no. En el Col·legi Públic Cervantes s’ha hagut d’habilitar un barracó per a cobrir la demanda del servei del menjador. I és una realitat que ja arrosseguem des de fa anys, com per a què l’equip de govern no haja pres mesures. A més, conselleria, sembla com si veiera el problema, però mirara cap a una altra part. És curiós, el sr. Camps, que es passa la vida reclamant coses a Madrid, obvia fets com aquest que té en casa. A més, l’equip de govern i Conselleria creuen que a les escoles públiques d’Alboraia es pot augmentar les places, unitats i les ratios sense que això afecte la qualitat de l’ensenyament, però és fals.
 

Treball de 10 hores setmanals
En allò que es refereix a l’inici del curs polític ja sabem quants regidors de l’equip de govern del PP estan alliberats i el cost global de funcionament. D’un equip de govern d’11 regidors, s’han alliberat 8 amb dedicació exclusiva o parcial, quan en altres ocasions no hi havia ni la meitat d’alliberats. Entre d’altres, l’alcalde cobra 56.426 euros bruts per any, un dels tinents d’alcalde 49.014 euros i un altre regidor alliberat a temps complet, 38.000. És a dir, el govern del PP ha passat de tindre dos regidors alliberats a temps complet a tres.
 

D’altra banda, també ens pareix excessiu que cinc regidors més de l’equip de govern estiguen contractats a temps parcial per una feina efectiva d’entre 10 i  12 hores i mitja setmanals. Per aquest treball cobraran entre 18.000 i 22.100 euros anuals, és a dir, entre 1.500 i 1.841 euros bruts mensuals. Tot açò sense contar la Seguretat Social. Els ciutadans es poden fer una idea de si els sous estan o no ajustats al mercat i al que cobra la majoria dels ciutadans en el seu treball quotidià. I els tres regidors que no han sigut alliberats, cobraran per assistència a plenaris, comissions de govern, comités de direcció i comissions informatives. Des del Bloc pensem que el sr. alcalde s’ha fet un vestit a la seua mida amb els diners dels veïns i les veïnes d’Alboraia: mai s’havia cobrat aquestes quantitats tan exagerades pel desenvolupament de funcions de govern. Per contra, altres problemes, com els educatius, persisteixen.