sdf.jpg///// El 56,24% de tot el sòl del poble passa a ser urbanitzable, enfront de l’actual 28,84%. L’horta d’Alboraia es reduïrà un 40%

///// La zona que es deixa com a sòl no urbanitzable comú al sud del terme municipal és una operació totalment especulativa

///// El concert previ del PP replega els riscos d’inundació assenyalats al PATRICOVA però no s’estableixen mesures correctores

 Més informació: blocalboraia@hotmail.com

1. Resulta evident que l’increment de població que es produeix des de 1990 al 2000 de 11.697 a 17.965 habitants no respon a la evolució vegetativa de la població d’Alboraia, sinó a un increment de població. Aquesta pujada altera totalment el nivell de qualitat de vida preexistent.

2. Alboraia ha estat sacrificada pel la política de infraestructures del PP, convernint-la en un espai d’acumulació d’infrastructures de tot tipus deixades caure sobre el territori sense cap sensibilitat ambiental ni de qualitat del paisatge. Es tracta dels espais reservats al Tercer Cinturó de Ronda, l’accés nord per carretera al Port, l’AVE, la Ruta Azul i el nou accés nord a València. Generaran espais totalment degradats i no donaran beneficis de cap tipus a Alboraia.

3. La proposta que es presenta suposa la reclassificació de les ¾ parts del sòl no urbanitzable protegit d’horta actualment existent sense cap justificació objectiva que demostre la pèrdua de valor ambiental d’eixos espais. És una proposta insostenible que sacrifica aquests espais i no els trasllada  a les generacions futures.

4. La zona sud d’horta que es reclassifica a sòl no urbanitzable comú correspon a una operació especulativa ja que suposa que qualsevol promotor puga comprar els terrenys i presentar després un PAI per a la seua urbanització. De fet, ja se sap de compravendes en la zona amb aquests objectius. Les noves rondes plantejades són l’inici de la urbanització del seu entorn.

6. L’ampliació del polígon industrial en una zona inundable és irresponsable i producte d’un govern que genera problemes tot sabedor que ningú els demanarà responsabilitats en cas de danys produïts per possibles inundacions. Recordem que la canalització del barranc redueix el risc d’inundació, però no genera una seguretat total, especialment en aquest moment de canvi climàtic global.

7. El concert previ replega els riscos d’inundació assenyalats al PATRICOVA però no s’estableix mesures correctores, ni es realitza un estudi específic com marca el PATRICOVA en cas de variar els riscos per obres com la canalització del barranc. Ha de quedar clar que aquells que voten a favor aquesta proposta al Ple incorrerien en prevaricació i tenen responsabilitat penal en cas de danys generats per una possible inundació.

8. La zona verda perimetral esdevé una autèntica burla ja que resulta totalment marginal i la seua funció com a espai de separació entre València i Alboraia és purament ridícula.