angelsannanoticies3.jpgLa regidora Àngels Belloch denuncia que els ingressos són insuficients en relació amb les despeses pressupostades 

 A continuació reproduïm un extracte de la reclamació presentada:

 “Per al Bloc el pressupost és reclamable perquè els ingressos són manifestament insuficients en relació amb les despeses pressupostades (article 170.2.c). Considerem que les despeses previstes per Egusa es volen cobrir en ingressos provenients del “patrimoni municipal del sòl” (terrenys públics municipals de Saplaya) la qual cosa contrave l’article 259 de la Llei 16/2005, de 30 de desembre, de la Generalitat, Urbanística Valenciana.


Per al Bloc el pressupost és reclamable perquè els ingressos són manifestament insuficients en relació amb les despeses pressupostades (article 170.2.c de la llei d’hisendes locals). Considerem que la partida d’ingressos referents a l’ICIO i altres impostos indirectes estan sobrevalorats/inflats/sobredimensionats més enllà de les possibilitats reals. Tradicionalment s’ha demostrat que són uns ingressos sobredimensionats.

Per exemple en la liquidació de 2005 veem que es van fer efectius el 33’6 % dels ingressos per impostos indirectos (3.842.332’62 milions de 11.422.685 milions). En el cas de 2006 a 31 d’octubre estem parlant del 9’30 % (d’uns 8.585.267, s’han fet efectius 798.229’06 milions). En el cas de 2007 parlem d’una previsió de 11.895.715 d’euros que representa 34 % dels ingressos de l’Ajuntament.

Per al Bloc el pressupost és reclamable  (170.2.b de la llei d’hisendes locals) perquè omet el crèdit necessari per complir obligacions exigibles a l’entitat local, en virtut d’un precepte legal o de qualsevol altre títol legítim. En aquest cas ens referim a les obligacions indicades en l’article 25.2 de la LLei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases de Règim Local. En els pressupostos no queda clar si hi ha una partida pel manteniment dels centres escolars públics d’Alboraia i de quan és eixa partida.

Altra cosa que no queda clara en l’expedient del pressupost és que béns va a hipotecar Egusa per a dur endavant el seu projecte i quina és la seua naturalesa (si li és aplicable l’article 173.2 TRLHL “2. Els tribunals, els jutges i les autoritats administratives no poden despatxar manaments d’execució ni dictar provisions d’embargament contra els drets, fons, valors i béns de la hisenda local ni exigir fiances, dipòsits i caucions a les entitats locals, excepte quan es tracti de béns patrimonials no afectats a un ús o servei públic”). Aquest aspecte hauria de ser aclarit per la importància per al futur del patrimoni de l’Ajuntament d’Alboraia.

Una altra cosa que no queda clara en l’expedient dels pressupostos de 2007 és quin és el personal i quina és la despesa en eixe personal en les dues empreses municiplas ANC i Ecodial.

            L’ajuntament es va a un endeutament del 414%. Algú dirà com és possible açò si la llei marca un 110 %. Açò és possible perquè Egusa computa a banda de l’ajuntament encara que és una empresa 100 % pública i municipal. Si llevem Egusa estem en un 70’66 però si tenim en compte les xifres d’Egusa, reitere s’anem al 414 %. I si a més a més tenim en compte allò que no es cobrara de l’ICIO, podem parlar d’un 500-600 %. En conclusió l’equip de govern està utilitzant l’empresa Egusa per anar-se més allà de l’endeutament permés.

PER TOT ALLÒ EXPOSAT PRÈVIAMENT SOL·LICITEM la reconsideració de tot el pressupost del 2007 i que es modifiquen els ingressos i despeses.


Alboraia a 15 de gener del 2007″