Carmen Ochoa, regidora del PSOE en l’Ajuntament d’Alboraia, en representació del grup municipal del Bloc Nacionalista Valencià-Esquerra Verda i a l’empara dels articles 91.4 i 97.3 del Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les entitats locals de 1986, presenta al Ple Ordinari de febrer de 2006, per al seu debat i aprovació, la següent MOCIÓ:
Amb motiu de la celebració del dia de la dona el 8 de març i del 75 aniversari de la concessió del dret al vot de la dona a l’Estat Espanyol.
La lluita per la concessió del vot femení al llarg de la història ha sigut llarga i plena de dificultats. En aquest context, l’1 d’octubre de 1931, les corts republicanes van aprovar l’article de la constitució que concedia el dret del vot a les dones en l’Estat Espanyol.
Aquesta aprovació parlamentària constitueix una fita històrica per a la lluita pels drets de les dones. Els països que van aprovar mesures paregudes abans de 1931 van ser molt pocs, 11 (Nova Zelanda, Austràlia, Finlàndia, Noruega, Dinamarca, Islàndia, Regne Unit, Estats Units d’Amèrica, Holanda, URSS, Austria, Polònia, Txecoslovàquia, Suècia i Sudáfrica).
ACORD
1. Per la importància de la data que l’Ajuntament d’Alboraia commemore aquest esdeveniment històric.
2 Que en les pròximes rotulacions de carrers s’utilitzen els noms de les 2 diputades presents Victòria Kent i Clara Campoamor en les corts l’1 d’octubre.
Alboraia, 23 de febrer de 2006

 

MOCIÓ APROVADA PER L’AJUNTAMENT