Francesc Navarro i Zarzo, en nom i representació del grup municipal Bloc Nacionalista Valencià-Esquerra Verda d’Alboraia, presenta al PLE de l’Ajuntament d’Alboraia per al seu debat i aprovació, la següent, MOCIÓ:
L’Estat Espanyol és considerat modèlic pel seu sistema de transplantaments de òrgans, tant per l’organització com per la quantitat de transplantaments i  donacions .
 Malgrat això hi ha alguns tipus de transplantaments en què la situació seria millorable. Ens referim a la quantitat de donants potencials de mèdul·la ossia, hem de dir que aquest tipus de donació es fa en donants vius, i a la donació de sang de cordó umbilical. En el primer cas, segons la Fundació Internacional Josep Carreras, els donants de mèdul·la per cada 1000 habitants a l’Estat Espanyol són 1’35 quan a Alemanya són 30’77, a Estats Units 14’87 o al Regne Unit 14’87. En el cas del cordó umbilical les unitats de sang de cordó umbilical per cada 1000 habitants són 0’50, quan a Australia són 0’74 o a Bélgica 0’95.
 En el cas de la donació de sang de cordó umbilical és important indicar que si es potenciara la seua recollida simplement s’estaria aprofitant una cosa que es perd (cordó umbilical dels nadons que naixen en els hospitals).
 El BLOC D’ALBORAIA demana:
1.- Que l’Ajuntament d’Alboraia sol·licite a la conselleria de Sanitat que potencie la captació de donants de mèdul·la i l’extensió a tots els hospitals de la xarxa pública valenciana de la recollida de cordó umbilical. Això representaria que la Conselleria equipara tècnicament a tots els hospitals perquè poguera recollir la sang de cordó umbilical i informara a les futures mares de la possibilitat de la donació.
 2.- Que l’Ajuntament d’Alboraia adrece aquesta moció a la Conselleria de Sanitat, per ser l’administració sanitària que té les competències en territori valencià.
 3.- Que l’Ajuntament d’Alboraia adrece el mateix escrit al Registre Espanyol de Donants de Medul·la Òssia (REDMO) i a la  Fundació Internacional Josep Carreras (C/Muntaner 383, 08021 Barcelona)

Any 2006

Moció aprovada per l’Ajuntament Ple